Karija pastā sautēta vista indiešu gaumē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Garda, sutināta gaļas maltīte indiešu gaumē – vista, kas marinēta karija pastā. Sautēto gaļas mērci ēd kopā ar "pilau" rīsiem vai apceptiem kartupeļiem. Bet veselīgākai maltītei rīsus vai kartupeļus aizvieto ar lapu salātiem.

Vistas krūtiņām noņem ādu, un sagriež tās nelielos gabaliņos. Vistu ber bļodā, pievieno tai Tikka masala karija pastu, apmaisa un atstāj marinēties vismaz uz 30 minūtēm.

Uzkarsē nelielu katliņu un izkausē tajā gī sviestu vai uzkarsē eļļu. Pievieno sakapātus sīpolus un papriku. Cep uz vidējas uguns 5–10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti.

Dārzeņiem klāt liek vistas gabaliņus un saspiestas ķiploku daiviņas. Sastāvdaļas apcep vēl desmit minūtes, līdz vista sāk apbrūnēt.

Pēc tam vistai pievieno sagrieztus konservētos tomātus un tomātu biezeni vai pastu. Kad mērce, kas sanākusi no sastāvdaļu sulām, sāk burbuļot, plīts uguni pagriež mazāku un vistu sautē aptuveni 20 minūtes, līdz mērce sāk biezēt.

Pasniedz, kamēr vista vēl silta, pirms servēšanas uzkaisot nedaudz sāls un piemaisot saldo krējumu.

Servē siltos šķīvjos, garnējot ar koriandra lapiņām.

Labu apetīti!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form