Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda, sutināta gaļas maltīte indiešu gaumē – vista, kas marinēta karija pastā. Sautēto gaļas mērci ēd kopā ar "pilau" rīsiem vai apceptiem kartupeļiem. Bet veselīgākai maltītei rīsus vai kartupeļus aizvieto ar lapu salātiem.
70Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.vistas krūtiņas3 ĒKTikka masala karija pasta2 ĒKgī sviests vai eļļa2 gab.sīpoli2 gab.sarkanā paprika2 gab.ķiploku daiviņas400 gkonservēti tomāti2 ĒKtomātu biezenis vai pasta sāls5 ĒKsaldais krējums koriandra lapiņas garnēšanai

Sagatavošana

1

Vistas krūtiņām noņem ādu, un sagriež tās nelielos gabaliņos. Vistu ber bļodā, pievieno tai Tikka masala karija pastu, apmaisa un atstāj marinēties vismaz uz 30 minūtēm.

2

Uzkarsē nelielu katliņu un izkausē tajā gī sviestu vai uzkarsē eļļu. Pievieno sakapātus sīpolus un papriku. Cep uz vidējas uguns 5–10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti.

3

Dārzeņiem klāt liek vistas gabaliņus un saspiestas ķiploku daiviņas. Sastāvdaļas apcep vēl desmit minūtes, līdz vista sāk apbrūnēt.

4

Pēc tam vistai pievieno sagrieztus konservētos tomātus un tomātu biezeni vai pastu. Kad mērce, kas sanākusi no sastāvdaļu sulām, sāk burbuļot, plīts uguni pagriež mazāku un vistu sautē aptuveni 20 minūtes, līdz mērce sāk biezēt.

5

Pasniedz, kamēr vista vēl silta, pirms servēšanas uzkaisot nedaudz sāls un piemaisot saldo krējumu.

6

Servē siltos šķīvjos, garnējot ar koriandra lapiņām.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!