Karija pastā sautēta vista indiešu gaumē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. vistas krūtiņas
vistas krūtiņas
2-3 ĒK
2-3 ĒK Tikka masala karija pasta
Tikka masala karija pasta
2 ĒK
2 ĒK gī sviests vai eļļa
gī sviests vai eļļa
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
2 gab.
2 gab. sarkanā paprika
sarkanā paprika
2 gab.
2 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
400 g
400 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
2 ĒK
2 ĒK tomātu biezenis vai pasta
tomātu biezenis vai pasta
 
sāls
sāls
4-5 ĒK
4-5 ĒK saldais krējums
saldais krējums
 
koriandra lapiņas garnēšanai
koriandra lapiņas garnēšanai
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Indiešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Garda, sutināta gaļas maltīte indiešu gaumē – vista, kas marinēta karija pastā. Sautēto gaļas mērci ēd kopā ar "pilau" rīsiem vai apceptiem kartupeļiem. Bet veselīgākai maltītei rīsus vai kartupeļus aizvieto ar lapu salātiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas krūtiņām noņem ādu, un sagriež tās nelielos gabaliņos. Vistu ber bļodā, pievieno tai Tikka masala karija pastu, apmaisa un atstāj marinēties vismaz uz 30 minūtēm.

    Uzkarsē nelielu katliņu un izkausē tajā gī sviestu vai uzkarsē eļļu. Pievieno sakapātus sīpolus un papriku. Cep uz vidējas uguns 5–10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti.

    Dārzeņiem klāt liek vistas gabaliņus un saspiestas ķiploku daiviņas. Sastāvdaļas apcep vēl desmit minūtes, līdz vista sāk apbrūnēt.

    Pēc tam vistai pievieno sagrieztus konservētos tomātus un tomātu biezeni vai pastu. Kad mērce, kas sanākusi no sastāvdaļu sulām, sāk burbuļot, plīts uguni pagriež mazāku un vistu sautē aptuveni 20 minūtes, līdz mērce sāk biezēt.

    Pasniedz, kamēr vista vēl silta, pirms servēšanas uzkaisot nedaudz sāls un piemaisot saldo krējumu.

    Servē siltos šķīvjos, garnējot ar koriandra lapiņām.

    Labu apetīti!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form