Foto: DELFI
Burvīgi gaisīgās vistas aknu putas ar sēnēm un vīngliemežiem būs garda un kārdinoša uzkoda jebkuros svētkos. Šoreiz recepte dota lielākam ēdāju skaitam, gadījumam, ja pastēte tiek gatavota lielākām viesībām.
45Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 15
2 kgvistas aknas200 gŠalotes sīpoli40 gķiploki200 gbekons200 gsviests50 golīveļļa5 gtimiāns5 grozmarīns5 gsāls5 gmelnie pipari50 mlkonjaks50 mlMadeiras vīns50 mlportvīns

Sagatavošana

1

Attīra vistu aknas no cīpslām, liek bļodiņā un bļodiņu vēsumā, kamēr sagatavo pārējās sastāvdaļas. Smalki sagriež sīpolu un ķiploku. Bekonu sagriež nelielos gabaliņos.

2

Pannā karsē sviestu un eļļu. Pievieno timiāna un rozmarīna zariņus, sīpolus un ķiplokus. Sutina, līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pievieno vistu aknas, apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem un strauji uzvāra, pēc tam nogriež vidēju liesmu un aknas karsē apmēram astoņas minūtes, līdz labi izsutušas.

3

Pāri aknām lej konjaku un aizdedzina. Kad konjaks izdedzis, pievieno Madeiras vīnu, portvīnu un uzvāra. Noņem pannu no uguns un ļauj aknām atdzesēties, izņem timiāna un rozmarīna zariņus. Blenderē pastēti tikai tad, kad tā ir atdzisusi. Pašās beigās, lai masa būtu īpaši maiga, pastēti izberž caur sietu.

4

Pasniedz ar sviestā apceptām sēnītēm, vīngliemežiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!