Foto: Shutterstock
Lai zupa būtu savādāka kā citas reizes, vistas buljonu var pasniegt ar buljonā vārītiem burkāniem un putotu olu klimpām, beigās porciju pārkaisot ar kapātiem zaļumiem.

Klimpas sanāk ļoti gaisīgas un vieglas. Mīklas pagatavošanai būs vajadzīgs neliels daudzums vistu tauku, jo tie piešķir klimpām īpašo, neaizmirstamo garšu. Tos ir ļoti viegli iegūt, ja buljons vārīts iepriekšējā dienā. Buljonam atdziestot, tauki nostāsies tam pa virsu, bet tos ar karoti var nosmelt arī karstam buljonam.

70Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
KLIMPĀM:4 gab.olas (dzeltenumi atdalīti no baltumiem)50 mlvistas tauki50 mlvistas buljons50 mlgāzēts minerālūdens200 grīvmaize ZUPAI:2 lvistas buljons4 gab.burkāni dilles vai citi zaļumi

Sagatavošana

1

Atdala olām dzeltenumus no baltumiem. Sakuļ dzeltenumus un tiem pievieno vistu taukus, sakuļ. Tad pievieno buljonu, sakuļ. Pievieno minerālūdeni un atkal sakuļ. Beigās iemaisa rīvmaizi.

2

Sakuļ olu baltumus stingrās putās. Apmēram vienu trešo daļu iemaisa klimpu mīklā, lai tā kļūtu vijīgāka, pēc tam uzmanīgi iecilā pārējos olu baltumus. Mīklu apmēram uz pusstundu liek ledusskapī "atpūsties".

3

Tikmēr uzvāra katliņā apmēram 2 litrus sālsūdens, kurā tiks vārītas klimpas. Tās vāra atsevišķi, lai buljons nezaudētu dzidrumu. Uzkarsē arī četras porcijas iepriekšējā dienā vārītā buljona. Nomazgā un nomizo burkānus, sagriež gabaliņos.

4

Kad mīkla ir atpūtusies, to izņem no ledusskapja un ar mitrām rokām veido nelielas, frikadeļu lieluma, apaļas klimpas. Liek verdošā sālsūdenī. Kad klimpas iegremdētas ūdenī, katliņu daļēji nosedz ar vāku un uz lēnas uguns vāra apmēram 20-25 minūtes. Jāņem vērā, ka klimpas vāroties kļūs lielākas.

5

Burkānus liek verdošā buljonā un vāra gatavus.

6

Kad klimpas gatavas, tās uzmanīgi ar putu karoti kārto porciju šķīvjos, pārlej ar karsto buljonu, katrā porcijā liekot arī burkānus, pārkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem. Pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!