Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Nekas tā nesasilda kā vistas gaļas zupiņa. Pagatavo to no iepriekš novārīta buljona, pievieno dārzeņus un grūbas, bet izteiktākam aromātam pieber garšaugu rīvmaizi ar citrona miziņu.
50Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
ZUPAI:500 mlvistas buljons1 'vistas krūtiņa2 vistas kājas1 sīpols1 selerijas kāts1 burkāns1 pastinaks1 lauru lapa100 ggrūbas200 gzaļie dārzeņi (kāposti, zirņi, baltās pupiņas)0.5 citrona sula PIEDEVĀM:1 ĒKolīveļļa50 grīvmaize1 TKpētersīļi1 citrona miziņa

Sagatavošana

1

Lielā katlā lej vistas buljonu, pievieno vistas krūtiņu, vistas kājas, sakapātu sīpoli, sagrieztu selerijas kātu, sakapātu burkānu, smalkos kubiņos sagrieztu pastinaku un lauru lapu. Pēc garšas pievieno arī sāli un piparus, ja nepieciešams.

2

Visu pārlej ar aptuveni 600 mililitriem ūdens un ļauj zupai sākt vārīties. Kad ūdens burbuļo, uz lēnas uguns to vāra 20-30 minūtes, līdz gaļa un dārzeņi izvārījušies.

3

Vistas gabaliņus izņem no katla. Katlā pieber izmērcētas grūbas un vāra zupu vēl 10-12 minūtes.

4

Vistas gabaliņiem ļauj nedaudz atdzist, pēc tam saplucina gatavo gaļu nelielās strēmelēs. Kad tas izdarīts, gaļu saber atpakaļ katlā, klāt pievienojot arī zaļos dārzeņus un citronu sulu. Visu apvāra aptuveni piecas minūtes.

5

Gatavo piedevas – pannā uzkarsē eļļu. Tajā saber rīvmaizi un apcep, līdz maizes drupačas apbrūnējušas. Pēc tam pannu noņem no plīts, iemaisa rīvmaizē sakapātus pētersīļus un citrona miziņu.

6

Kamēr zupa vēl karsta, salej to bļodiņās. Pa virsu uzber aptuveni divas ēdamkarotes rīvmaizes un pētersīļu maisījuma.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!