Vistas cepetis ar citroniem un ķiplokiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg vesela vista (saplacināta)
vesela vista (saplacināta)
1 gab.
1 gab. citrons
citrons
6 gab.
6 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
pāris timiāna zariņi
pāris timiāna zariņi
1-2 ĒK
1-2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
15 g
15 g sviests (istabas temp.)
sviests (istabas temp.)
 
sāls
sāls
 
svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Gaļas ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gards veselas vistas cepetis, kas nav jāmarinē. Garšai pievienoti veseli ķiploki, sulīgas citrona šķēlītes un timiāns svaigumam. Vistu pirms gatavošanas papildina ar garšvielām un krāsnī iekšā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Padoms: lai panāktu, ka vista ir plakana, tai pirms gatavošanas izņem mugurkaulu un salauž to, piespiežot pie pamatnes. To palīdzēs izdarīt miesnieki, pērkot vistu vajag vien palūgt, lai vistu saplacina. Taureņa formā izliktā vista izcepsies daudz ātrāk.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 240oC.

    Vistu liek cepamajā pannā. Pa virsu tai liek šķēlītēs sagrieztu citronu, veselas ķiploku daiviņas un timiāna zariņus.

    Vistu apslaksta ar olīveļļu un bagātīgi apkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Sviesta gabaliņu liek pašā vistas augšpusē.

    Cepamo pannu liek cepeškrāsnī un cepeškrāsns temperatūru pazemina līdz 200oC. Vistu cep 40-45 minūtes, pāris reizes aplaistot to ar notecējušajiem taukiem, lai tā izceptos zeltaina.

    Lai pārbaudītu, vai vista gatava, tās kājā iedur iesmiņu – ja no durtās vietas tek dzidras sulas, tad vista gatava. Ja tās ir viegli rozā, vistu cep vēl 5-10 minūtes.

    Kad vista gatava, to ņem laukā no cepeškrāsns, liek lielā šķīvī vai uz koka dēlīša kopā ar citroniem, timiānu un ķiplokiem, apsedz ar foliju un atstāj atpūsties desmit minūtes, pirms vistu sāk griezt.

    Pirms pasniegšanas vistai izņem mugurkaulu. Notecējušos tauciņus var apliet vistai tāpat, vai pagatavot no tiem mērci – taukus uzsilda pannā, pievieno nedaudz baltvīna un aptuveni 200ml vistas buljona.

    Gatavo vistu pasniedz kopā ar jaunajiem kartupeļiem, dārzeņu sautējumu vai lapu salātiem.

    Labu apetīti!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form