Vistas cepetis pienā
Foto: Shutterstock
4.5000 2
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 kg
1,5 kg vista
vista
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
 
sāls
sāls
 
melnie pipari
melnie pipari
1/2
1/2 kanēļa standziņa
kanēļa standziņa
sauja
sauja salvijas
salvijas
2
2 citronu rīvēta miziņa
citronu rīvēta miziņa
10
10 ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
600 ml
600 ml piens
piens
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Slavenību receptes
  • Pasaules Virtuve
  • "Lai arī cik dīvaini tas neizklausītos - vista pienā - ikviens to, reizi pagaršojot, iemīļos, jo piens uzbur vispasakaināko ceptas vistas garšas buķeti," tā apgalvo receptes autors Džeimijs Olivers. Un nav iemesla apšaubīt šo atraktīvo pavāru. Tātad vista pienā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Izvēlas pietiekami lielu čuguna katlu, kurā var ielikt veselu vistu. Tomēr, ja katls būs pārāk liels, tad pienu vajadzēs vairāk.

    Katlu ar olīveļļu liek karsēties uz plīts virsmas. Tikmēr bagātīgi iesmērē vistu ar sāli un melnajiem pipariem. Apcep vistu katlā brūnu no visām pusēm. Izņem vistu no katla un uzliek uz šķīvja. Visas taukvielas, kas apcepšanas brīdī izveidojušās katlā, izlej laukā, bet visus gardos piecepumus katla dibenā atstāj.

    Liek vistu atpakaļ katlā, pievienojot pusi kanēļa standziņas, salviju lapas, rīvēto citrona miziņu un ķiploka daiviņas ar visām mizām. Uzlej pienu un liek karstā cepeškrāsnī uz 1,5 stundām, līdz vista gatava. Ik pa laikam, kad atceras, vistu aplaista ar karsto pienu.

    Pirms pasniegšanas vistas gaļu atdala no kauliem un aplej ar fantastisko cepeša piena mērci. Pasniedz ar zaļajiem salātiem un kartupeļiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form