Foto: Shutterstock
"Lai arī cik dīvaini tas neizklausītos - vista pienā - ikviens to, reizi pagaršojot, iemīļos, jo piens uzbur vispasakaināko ceptas vistas garšas buķeti," tā apgalvo receptes autors Džeimijs Olivers. Un nav iemesla apšaubīt šo atraktīvo pavāru. Tātad vista pienā.
100Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1.5 kgvista1 ĒKolīveļļa sāls melnie pipari0.5 kanēļa standziņa saujasalvijas2 citronu rīvēta miziņa10 ķiploku daiviņas600 mlpiens

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Izvēlas pietiekami lielu čuguna katlu, kurā var ielikt veselu vistu. Tomēr, ja katls būs pārāk liels, tad pienu vajadzēs vairāk.

2

Katlu ar olīveļļu liek karsēties uz plīts virsmas. Tikmēr bagātīgi iesmērē vistu ar sāli un melnajiem pipariem. Apcep vistu katlā brūnu no visām pusēm. Izņem vistu no katla un uzliek uz šķīvja. Visas taukvielas, kas apcepšanas brīdī izveidojušās katlā, izlej laukā, bet visus gardos piecepumus katla dibenā atstāj.

3

Liek vistu atpakaļ katlā, pievienojot pusi kanēļa standziņas, salviju lapas, rīvēto citrona miziņu un ķiploka daiviņas ar visām mizām. Uzlej pienu un liek karstā cepeškrāsnī uz 1,5 stundām, līdz vista gatava. Ik pa laikam, kad atceras, vistu aplaista ar karsto pienu.

4

Pirms pasniegšanas vistas gaļu atdala no kauliem un aplej ar fantastisko cepeša piena mērci. Pasniedz ar zaļajiem salātiem un kartupeļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!