Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Krēmīgs un gards pusdienu vai vakariņu ēdiens ar vistas filejas gabaliņiem zaļā karija mērcē un maigajiem rīsiem, kas vārīti kokosriekstu pienā. Vispirms sāk gatavot rīsus, pēc tam filejas gabliņus.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 mlkokosriekstu piens300 mlūdens300 gjasmīnu rīsi2 vistas filejas2 banāni1 ĒKeļļa2 ĒKzaļā karija pasta100 mlūdens

Sagatavošana

1

Katliņā ielej kokosriekstu pienu un ūdeni. Kad šķidrums uzvārās, pievieno rīsus. Uz nelielas uguns rīsus vāra 15-20 minūtes, līdz viss šķidrums uzsūcies un rīsi mīksti. Ik pa laikam rīsus apmaisa, lai tie vāroties nepieceptos pie katliņa apakšas.

2

Tikmēr nelielos gabaliņos sagriež vistas filejas, notīra un sagriež gabaliņos banānus. Uzvāra kannā ūdeni.

3

Pannā karsē eļļu. Kad tā sakarsusi, pievieno filejas gabaliņus un maisot cep 2-3 minūtes, līdz gaļa sāk kļūt balta. Pievieno zaļā karija pastu un turpina cept 2-3 minūtes.

4

Vistai pievieno verdošu ūdeni un atstāj gaļu sutināties 5 minūtes, pievieno banānus, uzvāra un, nogriežot nelielu liesmu, karsē dažas minūtes, līdz banāni ir viegli apvārījušies.

Pasniedz kokosriekstu piena rīsus, pa virsu liekot vistas fileju ar banāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!