Vistas fileja ar zaļajām pupiņām un ķiplokiem Āzijas gaumē
Foto: Shutterstock
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Šī ēdiena galvenās sastāvdaļas ir vistas fileja, zaļās pupiņu pākstis, ķiploki un sojas mērce, kas kopā veido ļoti gardu kombināciju. Burkāns un diedzētās pupiņas var arī iztrūkt. Turklāt pupiņas un fileja būs gatavas dažās minūtēs.

Pupu pākstis sagriež divās vai trijās daļās. Notīra un salmiņos sagriež burkānu. Divas ķiploku daiviņas sagriež plānās šķēlēs, divas smalki sakapā.

Smalki sakapā arī čili piparu. Ja vēlas mazāk asu ēdienu, pirms tam iztīra sēklas.

Sagriež vistas filejas sloksnītēs.

Lielā pannā sakarsē vienu tējkaroti eļļas, pievieno šķēlēs sagriezto ķiploku un cep apmēram 10 sekundes, līdz tas kļuvis zeltains. Pievieno burkānus un pākšu pupiņas, izmaisa, pēc tam pannā ielej 50 ml ūdens, pievieno šķipsnu sāli un melnos piparus.

Maisot cep dārzeņus, līdz ūdens iztvaikojis un dārzeņi mīksti, apmēram 5 - 10 minūtes. Dārzeņus liek lielā bļodā un apsedz ar vāku.

Pannā ielej atlikušo eļļu, sakarsē un karstā eļļā liek kapātos ķiplokus un čili piparu, maisot apcep, līdz ķiploki zeltaini.

Pievieno filejas gabaliņus un cep apmēram 3 minūtes, pa reizei apmaisot, līdz filejas zaudē rozīgumu. Pievieno zivju mērci, sojas mērci un 2 ēdamkarotes ūdens.

Sautē fileju apmēram 1 - 2 minūtes, līdz vistas gabaliņi pilnībā izkarsuši. Iemaisa diedzētās pupiņas un maisot karsē vēl kādas 20 - 30 sekundes, līdz dīgsti viegli mīksti.

Filejas liek bļodā pie pupiņām, izcilā un pasniedz. Papildus, ja vēlas, pirms filejas gatavošanas var izvārīt rīsus.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form