Vistas fileja ar zaļo zirnīšu biezeni
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g vistas vai cāļa fileja
vistas vai cāļa fileja
3–4 ĒK
3–4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. citrona sula
citrona sula
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
pēc garšas
pēc garšas timiāns
timiāns
 
piparmētru lapiņas
piparmētru lapiņas
400 g
400 g saldēti zaļie zirnīši
saldēti zaļie zirnīši
30 g
30 g sviests
sviests
  • Dārzeņu ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Aromātiski cāļa (vai vistas) filejas gabaliņi ar pavasarīgi košu zirņu biezeni – ātrām un olbaltumvielām bagātām pusdienām vai vakariņām. Recepti iesaka "Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina. Par olbaltumvielu nozīmi uzturā vairāk lasi šajā "Cālis" rakstā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Filejas noskalo un nosusini. Samaisi olīveļļu ar sāli, pipariem, timiānu un izspied divas ķiploku daiviņas, liec filejas marinēties aptuveni uz 20–30 minūtēm.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, liec cepamtraukā filejas gabaliņus un cep aptuveni 30 minūtes.

    Uzvāri ūdeni, liec tajā saldētus zaļos zirnīšus un vāri 3–5 minūtes. Nokās ūdeni, pievieno sviestu, sāli un piparus, sablendē.

    Pasniedz biezeni ar cāļa fileju. Dekorē ar svaigām piparmētras lapiņām.

    "Tasty" padoms: Ja maltīti gribas nedaudz sātīgāku, kopā ar gaļas gabaliņiem krāsnī apcep arī kubiņos sagrieztu ķirbi vai saldo kartupeli garšu balansam.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form