Foto: Shutterstock

Aromātiski cāļa (vai vistas) filejas gabaliņi ar pavasarīgi košu zirņu biezeni – ātrām un olbaltumvielām bagātām pusdienām vai vakariņām. Recepti iesaka "Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina. Par olbaltumvielu nozīmi uzturā vairāk lasi šajā "Cālis" rakstā.

60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gvistas vai cāļa fileja ĒKolīveļļa1 gab.citrona sula2 gab.ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšastimiāns piparmētru lapiņas400 gsaldēti zaļie zirnīši30 gsviests

Sagatavošana

1

Filejas noskalo un nosusini. Samaisi olīveļļu ar sāli, pipariem, timiānu un izspied divas ķiploku daiviņas, liec filejas marinēties aptuveni uz 20–30 minūtēm.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, liec cepamtraukā filejas gabaliņus un cep aptuveni 30 minūtes.

3

Uzvāri ūdeni, liec tajā saldētus zaļos zirnīšus un vāri 3–5 minūtes. Nokās ūdeni, pievieno sviestu, sāli un piparus, sablendē.

4

Pasniedz biezeni ar cāļa fileju. Dekorē ar svaigām piparmētras lapiņām.

"Tasty" padoms: Ja maltīti gribas nedaudz sātīgāku, kopā ar gaļas gabaliņiem krāsnī apcep arī kubiņos sagrieztu ķirbi vai saldo kartupeli garšu balansam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!