Nu ko, aprīlis ir klāt un vasara jau praktiski pie durvīm. Tas priecē, jo tad varēšu vilkt laukā savu vellapēdu un no visas sirds nodošos riteņbraukšanai. Pagaidām man vēl ir par aukstu, gribas tomēr tā ar baudu, nevis ar klabošiem zobiem. Un šajā pārejas posmā, kad dienas ir smuki saulainas, bet vēl saulīte ar zobiem, es skaisti vizinos ar savu jauniegūto auto! Uz darbu - no darba. Uz darbu - no darba. Tiesa, biju jau te lielāku līkumu līdz Rūjienai izmetusi. Mhm, tā nu tas ir.

Tā nu vizinoties sanāk pietiekami daudz laika un iespējas apdomāt, ko gatavot vakariņās. Iebraukt pa ceļam veikalā?! Nekādu problēmu - jāizvēlas tikai, kurā braukt, un lieta darīta! Tiesa, viens liels mīnuss gan ir, vairs nevaru pa ceļam palasīt grāmatu. Stāv plauktā un nekādi nespēju pieķerties tai klāt, lai izlasītu. Bet gan jau.

Vienu vakaru neskatoties uz to, ka mājās ir pilns ledusskapis, sakārojās gaļu. Pusdienas pārtraukumā redzēju, kā kolēģis ar gardu muti notiesā savu vistas fileju, man uzreiz bija skaidrs - VAJAG! Tikai pēc tam sāku apdomāt, kā to vistu gatavot? Pa vienkāršo sacept karbonādēs. Kaut kā smalki iznesties? Un te apvienojot patīkamo ar lietderīgo, ienāca prātā rieksti. Hmm... kā būtu ja es šos izmantotu panējuma vietā? Uz pannas nepiedegs? Hmmm... jāsajauc nedaudz ar rīvmaizi un jācep cepeškrāsnī. Galarezultātā ieguvu tīiiik garšīgas vakariņas! Vienkārši, ātri, bet ar iznešanos.

Par produktu daudzumiem. Man bija trīs veselas vistu filejas, kuras es gareniski pārgriezu uz pusēm un nedaudz padauzīju ar gaļas āmura plakano pusi. Viena paciņa lazdu riekstu, viss pārējais pēc garšas un saprašanas. Mango mērces vietā var izmantot jebkuru citu iecienītu mērci vai vispār to nelietot.

60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vistas fileja lazdu rieksti ķiploki timiāns olīveļļa mango čili mērce rīvmaize sāls, pipari

Sagatavošana

1

Sākumā sagatavo marinādi, kurā vistas jāpamarinē. Piestā vai bļodiņā ber kārtīgu šķipsnu timiāna un pievieno ķiploku. Tad pielej olīveļļu un pieber sāli un melnos piparus. Daudzumi - pēc pašu ieskatiem.

2

To visu lej virsū vistai un kārtīgi samaisa. Atliek malā, lai ievelkas. Uz cik ilgu laiku? Pēc pašu ieskatiem. Man gatavošana atlikās par stundu, tad šo laiku vista marinējās.

3

Kamēr vista marinējas, apgrauzdē veselus lazdu riekstus. Atdzesē un sasmalcina.

4

Īsi pirms gatavošanas vistai pievienoju mango mērci, kārtīgi visu samaisīju. Atsevišķā bļodā ieber sasmalcinātos riekstus un pieber rīvmaizi. Es daudz nebēru, kādu sauju. Kārtīgi samaisīju un tad vistas fileju kārtīgi no abām pusēm aplipināju ar riekstu-rīvmaizes maisījumu.

5

Gaļu kārto uz cepamās plāts. Tā kā man ir mazā panna, sanāca cieši vienu pie otras likt, bet es ieteiktu likt atstatus, lai garoza būtu pēc iespējas kraukšķīgāka.

6

Gaļu liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 170 grādiem un cep, līdz vistas karbonāde gatava. Man tas prasīja minūtes 40. Pēc tam servē galdā ar ko vien sirds kāro. Es pasniedzu ar dārzeņu salātiem.

Lūk, tieši tik vienkārši tas ir. Servējot uz šķīvja kopā ar krāsainiem dārzeņu salātiem, izskatās ļoti smalki. Mmmhmmm... es jums saku!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!