Foto: Cook.me

Sulīgi vistas filejas gabaliņi ar karamelizētiem sīpoliem, pārklāti ar gruntīgu siera kārtu un pasniegti ar maigu kartupeļu biezeni, neatstās vienaldzīgu nevienu vakariņotāju. Recepti sātīgai maltītei iesaka kulinārijas portāls "Cook.me".

55Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gvistas fileja, sagriezta gabaliņos3 ĒKolīveļļa1 liels sīpols, sagriezts pusgredzenos2 TKtimiāns pēc garšassāls un malti melnie pipari2 ķiploka daiviņas, sakapātas TKoregano (raudene)2 ĒKmilti1.5 tasesbuljons1 taseGrijēras, Čedara vai cits labi kūstošs siers, sarīvēts pētersīļi, sakapāti

Sagatavošana

1

Pannā sakarsē 2 ĒK eļļas, liek cepties sīpolus, pievienojot sāli, piparus un timiānu. Ik pa laikam apmaisot, cep 20-25 minūtes, līdz sīpoli ir karamelizējušies.

2

Pievieno ķiplokus un cep vēl minūti, tad visu izņem no pannas un pārliek bļodiņā, pannu izslauka ar papīra dvieli.

3

Vistas filejas gabaliņus samaisa ar sāli, pipariem un oregano, apviļā miltos.

4

Pannā uzkarsē atlikušo eļļu, liek cepties gaļas gabaliņus, apcepot tos zeltainus no visām pusēm.

5

Pievieno karamelizētos sīpolus, buljonu un uz vidējas liesmas karsē aptuveni 10 minūtes.

6

Pārkaisa ar sieru un karsē vēl 2-3 minūtes, līdz siers izkusis.

7

Pirms pasniegšanas pārber ar kapātiem pētersīļiem. Pasniedz ar gaisīgu kartupeļu biezputru un svaigiem salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!