Vistas filejas kumosiņi franču gaumē ar sīpoliem un sieru
Foto: Cook.me
4.0000 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g vistas fileja, sagriezta gabaliņos
vistas fileja, sagriezta gabaliņos
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 liels sīpols, sagriezts pusgredzenos
liels sīpols, sagriezts pusgredzenos
2 TK
2 TK timiāns
timiāns
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
2
2 ķiploka daiviņas, sakapātas
ķiploka daiviņas, sakapātas
1/2 TK
1/2 TK oregano (raudene)
oregano (raudene)
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
1,5 tases
1,5 tases buljons
buljons
1 tase
1 tase Grijēras, Čedara vai cits labi kūstošs siers, sarīvēts
Grijēras, Čedara vai cits labi kūstošs siers, sarīvēts
 
pētersīļi, sakapāti
pētersīļi, sakapāti
  • Franču nacionālā virtuve
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Sulīgi vistas filejas gabaliņi ar karamelizētiem sīpoliem, pārklāti ar gruntīgu siera kārtu un pasniegti ar maigu kartupeļu biezeni, neatstās vienaldzīgu nevienu vakariņotāju. Recepti sātīgai maltītei iesaka kulinārijas portāls "Cook.me".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pannā sakarsē 2 ĒK eļļas, liek cepties sīpolus, pievienojot sāli, piparus un timiānu. Ik pa laikam apmaisot, cep 20-25 minūtes, līdz sīpoli ir karamelizējušies.

    Pievieno ķiplokus un cep vēl minūti, tad visu izņem no pannas un pārliek bļodiņā, pannu izslauka ar papīra dvieli.

    Vistas filejas gabaliņus samaisa ar sāli, pipariem un oregano, apviļā miltos.

    Pannā uzkarsē atlikušo eļļu, liek cepties gaļas gabaliņus, apcepot tos zeltainus no visām pusēm.

    Pievieno karamelizētos sīpolus, buljonu un uz vidējas liesmas karsē aptuveni 10 minūtes.

    Pārkaisa ar sieru un karsē vēl 2-3 minūtes, līdz siers izkusis.

    Pirms pasniegšanas pārber ar kapātiem pētersīļiem. Pasniedz ar gaisīgu kartupeļu biezputru un svaigiem salātiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form