Vistas filejas ļuļa kebabs ar grilētu papriku
Foto: Shutterstock
4.2500 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pārsvarā ļuļa kebabus gatavo no jēra vai liellopa gaļas. Piedāvājam vienkāršotu ļuļa-kebaba recepti, kurā izmanto vistas fileju. Vasarā cep uz grila, ziemā - cepeškrāsnī. Pasniedz ar grilētu marinētu papriku.

Vistas fileju noskalo un nosusina.

Sīpolu nomizo un sagriež četrās daļās. Sīpolu notīra.

Paprikai izņem sēklotni un sagriež strēmelītēs.

Gaļu un dārzeņus sasmalcina gaļas maļamajā mašīnā, pievieno kapātus pētersīļus, sāli, paprikas pulveri un "Hmeli-suneli" garšvielu. Visu vēlreiz samaļ.

Maltās gaļas masā iejauc vienu olu, visu samīca un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

No gaļas veido nelielas, apmēram 10 cm garas "desiņas", ko uzdur uz koka iesmiņiem.

Cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 40 minūtes.

Kebabu pasniedz ar pitas maizi vai ietin lavašā kopā ar grilētas vai marinētas paprikas strēmelēm un jogurta mērci, kam pievienoti smalki sagriezti gurķi un smalcinātas piparmētras.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form