Novembra "Zupu konkursam" lasītāja Ilze iesūtījusi savas ģimenes iecienītāko zupu - vistas filejas siera zupu. Garšas buķeti zupā paspilgtinās ne vien šķīvī esošais kausētais siers, bet arī fenhelis, kas zupai itin labi piestāv.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 burkāni1 paprika1 fenhelis5 kartupeļi eļļa (cepšanai)2 vistas filejas2 lūdens200 gzaļie zirnīši1 kausētā siera paciņa (Klasiskais)2 ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Nomizo un uz rupjās rīves sarīvē burkānu. Papriku, fenheli un kartupeļus sagriež kubiņos, noliek malā.

2

Liek karsēties katliņu ar eļļu. Tikmēr sagriež vistas fileju nelielos gabaliņos. Tos liek katliņā un apcep, pievieno burkānu un turpina cept, līdz burkāni kļuvuši zeltaini.

3

Katliņā ielej ūdeni un strauji uzvāra, pievieno papriku, fenheli un kartupeļus. Kad dārzeņi mīksti, pievieno zaļos zirnīšus, kausēto sieru un smalki sarīvētu ķiploku, sāli pēc garšas un svaigi maltus melnos piparus. Ļauj zupai nedaudz ievilkties, pasniedz.

Zupu konkursam iesūtīja: Ilze

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!