Foto: Privātais arhīvs

Februāra recepšu konkursam - vistas filejas strēmelītes ar sezamu, garšīgas gan karstas, gan aukstas - pasniedz kopā ar rīsiem vai makaroniem. Vai vienas pašas - kā auksto uzkodu! Recepti iesaka Tasty.lv lasītājs Agris.

30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 vistas filejas4 ĒKsojas mērce1 ķiploka daiviņa4 ĒKkartupeļu milti6 ĒKsezama sēkliņas1 ola eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Vistas fileju sagriež strēmelītēs, pievieno sojas mērci un ķiploku. Ja ir laiks, atstāj iemarinēties, ja nav - gatavo uzreiz.

2

Pievieno sezama sēklas, kartupeļu miltus un olu, visu labi samaisa.

3

Uz uzkarsētas pannas uzlej eļļu un cep uz palielas uguns, lai gaļa ātri apbrūninās. Kad strēmelītes no vienas puses apcepušās, tad apgriež/samaisa, ar pannas lāpstiņu atdalot kopā salipušās gaļas strēmelītes.

4

Cep aptuveni 20 min. Gatavs!

Receptes autora ieteikumi:

  • sojas mērce ir sāļa, tādēļ papildus sāls nav jāliek
  • ja nepatīk ķiploku garša, tad to var likt mazāk vai nepievienot nemaz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!