Foto: DELFI
Īpašam, sātīgam pusdienu gardumam - vistas gaļas pīrādziņi ar spinātiem.
60Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
260 gkviešu milti1 TKsāls1 ĒKgaršvielu maisījums ĒKsezama sēklas175 gmargarīns150 gdabīgais jogurts vai skābs krējums1 gab.ola4 gab.vistas fileja2 ĒKeļļa300 gspināti125 gbiezpiens1 gab.sasmalcināts sīpols1.5 TKsāls0.25 TKmelnie pipari2 gab.olas0.5 gab.ola

Sagatavošana

1

Sajauc mīklas sastāvdaļas un ātri samīca mīklu. Atstāj vēsumā uz 1/2 h.

2

Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos. Pannā uzkarsē eļļu. Dažas minūtes apbrūnina vistu gabaliņus. Pievienos spinātus. Maisījuma atdzesē.

3

Vistas un spinātu masai pievieno biezpienu ar sasmalcinātiem sīpoliem, sāli un piparus. Pieliek olas. Atstāj pusi no olas pīrādziņu apziešanai.

4

Mīklas dēli pārkaisa ar miltiem. Mīklu izveltnē. Uz plāts liek 8 nelielas formas.

5

Izveltnēto mīklu liek uz formām un viegli piespiežot, iegūst vēlamās formas gabaliņus. Mīklas atlikumus noņem un atstāj. Mīklu iespiež formās.

6

Katrā formā uz mīklas liek vistas pildījumu. No mīklas atlikuma veido vāciņus un liek uz pildījuma. Nedaudz sadur ar dakšiņu. Pārziež ar olu. Cep cepeškrāsnī 200 grādos pēc Celsija apmēram 30 minūtes.

7

Pildījumam var pievienot nedaudz muskatrieksta.

Pīrādziņus var cept arī kā 1 lielu pīrāgu. Sadala mīklu 2 daļās un kamēr apakšu izveltnē, augšu tur ledusskapī, jo vēsa tā labāk rullējas - nelīp tik ļoti.

Iesūtīja: Krizdole

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!