Foto: DELFI
Omulīgie vistas gaļas pīrādziņi gards cienasts gan viesībām gan ikdienai.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
260 gmilti1 TKsāls garšvielas2 ĒKsezama eļļa175 gmargarīns150 mlbezpiedevu jogurts1 gab.ola4 vistas fileja2 ĒKeļļa300 gspināti125 gbiezpiens1 gab.sīpols0.5 TKsāls0.25 TKmalti melnie pipari2 gab.olas

Sagatavošana

1

Sajauc mīklas sastāvdaļas un ātri samīca mīklu. Atstāj vēsumā uz ½ stundu.

2

Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos.

3

Pannā uzkarsē eļļu.

4

Dažās minūtēs apbrūnina vistas gabaliņus.

5

Pievieno spinātus. Maisījumu atdzesē.

6

Vistas un spinātu masai pievieno biezpienu ar sasmalcinātiem sīpoliem, sāli un piparus.

7

Pieliek olas. Atstāj pusi no olas pīrādziņu apziešanai.

8

Mīklas dēli pārkaisa ar miltiem. Mīklu izveltnē.

9

Uz plāts liek 8 nelielas formītes.

10

Izveltnēto mīklu liek uz formītēm un viegli piespiežot, iegūst vēlamās formas gabaliņus.

11

Mīklas atlikumus noņem un atstāj.

12

Mīklu iespiež formītēs. Katrā formītē uz mīklas liek vistas pildījumu.

13

No mīklas atlikuma veido vāciņus un liek uz pildījuma. Nedaudz sadur ar dakšiņu.

14

Pārziež ar olu.

15

Cep cepeškrāsnī 200*C ~ 30 minūtes.

* ja vēlas, var izcept vienu lielu pīrāgu. Pildījumam var pievienot nedaudz muskatrieksta. Iesūtīja: Krizdole

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!