Foto: DELFI

Mūsmājās cepamais stikla trauks ir labākais kulinārijas palīgs, jo regulāri to izmantojam sacepuma pagatavošanai. Jā, sacepumi mums garšo un garšo visdažādākajās versijās. Mums nav vienas mīļākās sacepuma receptes, tāpēc regulāri, protams, iespaidojoties no sociālajiem tīkliem, izmēģinām daudz ko jaunu. Teiksim atklāti – šobrīd šis kartupeļu sacepums ar vistas gaļu un siera cepurīti ir favorīts. Bet tikpat ļoti pie sirds iet šie divi sacepumi, kurus atradīsi "Tasty" dzīlēs: kartupeļu un maltās gaļas sacepums un kartupeļu un vistas gaļas sacepums ar siera cepurīti (diezgan līdzīgs šim – sastāvdaļu un pagatavošanas procesā, bet garšas ziņā – tie ir pilnīgi atšķirīgi).

45Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vistas fileja sīpols kartupeļi tomāti rīvēts siers olīveļļa sāls pipari paprika kartupeļu garšviela majonēze pētersīļi

Sagatavošana

1

Cepamajā stikla traukā ber nomizotus un ripiņās sagrieztus sīpolus. Sīpolus noklāj tā, lai nosegtu trauka apakšu. Protams, ja neesi liels sīpolēdājs, bez tiem var arī iztikt!

2

Sīpolus apber ar sāli (nedaudz!).

3

Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs (ne biezākās par 0,5 cm). Tos kārto pāri sīpoliem. Pirmajā gatavošanas reizē tos neizvārījām, tāpēc sacepumu sanāca ēst ar mazliet, mazliet cietiem kartupeļiem, tāpēc iesakām pirms tam tos nedaudz apvārīt. Apber ar sāli, pipariem un kartupeļu garšvielu.

4

Vistas fileju sagriež plānās, pagarās strēmelītēs un apviļā garšvielu maisījumā: sāls, pipari, asā paprika, var izmantot arī vistas gaļas garšvielu. Pievieno arī divas ēdamkarotes olīveļļas. Visu kārtīgi samaisa!

5

Tālāk vistu kārto pāri kartupeļiem. Atceries – sīpoli nosedz apakšu, kartupeļi nosedz pilnībā sīpolus, bet vistas fileja – kartupeļus.

Foto: DELFI
6

Traukam pa virsu liek foliju un liek cepties. Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.

7

Pa to laiku sagatavo virskārtiņu: mazos gabaliņos sagriež tomātus, pievieno sarīvēto sieru un majonēzi. Visu samaisa.

8

Kad vista pacepusies noteikto laiku – pusstundu, ņemam to ārā un virsū klājam sagatavoto tomātu un siera mērcīti.

9

Liek pacepties vēl uz 15 minūtēm.

10

Voilā, gatavs! Pāri pārber pētersīļus.

Tā kā bijām sapirkuši par daudz produktu, tad gatavojām dubultporciju. Proti, bija divas kārtas – sīpoli, kartupeļi, vista un atkal sīpoli, kartupeļi, vista. Un visam pāri – siera un tomātu sedziņa.

Lai izdodas un labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!