Foto: Publicitātes foto
Tomāti, baziliks un vistas gaļa – ideāla kombinācija. Šajā sautējumā vadošā nots ir tomātiem – to garša ir intensīva un sulīga. Tos papildina smaržīgais baziliks, bet sātīgumu piešķir vistas gaļa ar kraukšķīgu ādiņu – un tas viss vienā katliņā!
75Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
Māksla gatavot mājās2 gab.lieli vistas šķiņķi400 gtomātu biezenis vai konservēti tomāti bez miziņas300 mlbuljons80 gnevārīti rīsi (basmati vai gargraudu)1 gab.sīpols1 ĒKtomātu pasta2 ĒKeļļa2 gab.ķiploka daiviņas1 TKpaprikas pulveris2 ĒKkaltēts baziliks pēc garšasgaršvielas vistas ēdieniem pēc garšassāls, pipari nedaudz svaiga bazilika

Sagatavošana

1

Ja vēlas, vistas šķiņķīšus var pārgriezt uz pusēm (būs 4 gabaliņi).

2
3

Eļļu sajauc ar smalcinātu ķiploka daiviņu un saldās paprikas pulveri. Ar šo marinādi ierīvē vistas gaļas gabaliņus. Atstāj marinēties uz pāris stundām (vislabāk pa nakti) ledusskapī.

4

Kārtīgi uzkarsētā pannā liek vistas gaļu. Apcep uz lielas uguns 5 minūtēm no katras puses, lai apgrauzdētos ādiņa. Vistas gaļu izņem no pannas un noliek sāņus.

5

Tajā pašā pannā apcep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūst nedaudz mīksts. Pievieno saldās paprikas pulveri un vēl nedaudz apcep, līdz virtuvi piepilda patīkama smarža.

6

Pievieno tomātu pastu, bazilika lapiņas, tomātu biezeni, pieber rīsus, pielej buljonu. Pa virsu liek apcepto vistas gaļu.

7
8

Nosedz ar vāku un uz lēnas uguns sautē 50-60 minūtes.

9

Novērtē sautējuma biezumu. Ja vēlas biezāku, pasautē vēl aptuveni 10 minūtes, nenosedzot ar vāku, lai izgarotu mitrums (uzmana, lai nepiesvilst).

Pasniedzot ēdienu, tam uzberiet svaigas bazilika lapiņas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!