Vistas gaļas sautējums ar tomātiem un rīsiem
Foto: Publicitātes foto
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
Māksla gatavot mājās
Māksla gatavot mājās
2 gab.
2 gab. lieli vistas šķiņķi
lieli vistas šķiņķi
400 g
400 g tomātu biezenis vai konservēti tomāti bez miziņas
tomātu biezenis vai konservēti tomāti bez miziņas
300 ml
300 ml buljons
buljons
80 g
80 g nevārīti rīsi (basmati vai gargraudu)
nevārīti rīsi (basmati vai gargraudu)
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 ĒK
1 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 TK
1 TK paprikas pulveris
paprikas pulveris
2 ĒK
2 ĒK kaltēts baziliks
kaltēts baziliks
pēc garšas
pēc garšas garšvielas vistas ēdieniem
garšvielas vistas ēdieniem
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
 
nedaudz svaiga bazilika
nedaudz svaiga bazilika
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tomāti, baziliks un vistas gaļa – ideāla kombinācija. Šajā sautējumā vadošā nots ir tomātiem – to garša ir intensīva un sulīga. Tos papildina smaržīgais baziliks, bet sātīgumu piešķir vistas gaļa ar kraukšķīgu ādiņu – un tas viss vienā katliņā!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja vēlas, vistas šķiņķīšus var pārgriezt uz pusēm (būs 4 gabaliņi).

    Var izmantot arī citas vistas gaļas daļas, piemēram, kājiņas. Jo mazākus gaļas gabaliņus izmantosiet, jo īsāks būs sautēšanas laiks.

    Eļļu sajauc ar smalcinātu ķiploka daiviņu un saldās paprikas pulveri. Ar šo marinādi ierīvē vistas gaļas gabaliņus. Atstāj marinēties uz pāris stundām (vislabāk pa nakti) ledusskapī.

    Kārtīgi uzkarsētā pannā liek vistas gaļu. Apcep uz lielas uguns 5 minūtēm no katras puses, lai apgrauzdētos ādiņa. Vistas gaļu izņem no pannas un noliek sāņus.

    Tajā pašā pannā apcep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūst nedaudz mīksts. Pievieno saldās paprikas pulveri un vēl nedaudz apcep, līdz virtuvi piepilda patīkama smarža.

    Pievieno tomātu pastu, bazilika lapiņas, tomātu biezeni, pieber rīsus, pielej buljonu. Pa virsu liek apcepto vistas gaļu.

    Ja nepatīk intensīva tomātu garša, pievieno mazāk tomātu pastas (vai nepievieno to nemaz).
    Papildus šim ēdienam var pievienot sagrieztus saulē kaltētus tomātus un/vai melnās olīvas.

    Nosedz ar vāku un uz lēnas uguns sautē 50-60 minūtes.

    Novērtē sautējuma biezumu. Ja vēlas biezāku, pasautē vēl aptuveni 10 minūtes, nenosedzot ar vāku, lai izgarotu mitrums (uzmana, lai nepiesvilst).

    Pasniedzot ēdienu, tam uzberiet svaigas bazilika lapiņas.


    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form