Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sautējums, kurā lielisku garšu veido ne vien konservētie tomāti un vista, bet arī druska karija pastas, svaigie čili pipari un kurkuma. No čili klātbūtnes šķīvī nevajag baidīties – maltīte nebūs pārmērīgi asa, ja čili tiks pienācīgi iztīrīts no sēkliņām.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 ĒKsaulespuķu eļļa4 vistas krūtiņas2 sīpoli1 zaļā paprika2 ĒK"jalfrezi" karija pasta1.5 zaļie čili pipari1 ĒKtomātu biezenis0.5 TKkurkuma400 gkonservēti tomāti2 ĒKsvaigs koriandrs

Sagatavošana

1

Lielā pannā ar augstām malām uzkarsē divas ēdamkarotes eļļas. Pēc tam tajā ber vistas filejas gabaliņus, kas sagriezti lielos kubiņos. Apcep piecas minūtes, ik pa laikam apmaisot gabaliņus, lai tie apbrūnētu no visām pusēm. Kad gatavi, izņem no pannas un noliek malā.

2

Atlikušo eļļu ielej tajā pašā pannā. Pievieno sakapātus sīpolus un apcep 5-8 minūtes, līdz tie paliek mīksti. Pēc tam pievieno sagrieztu zaļo papriku, apcep vēl divas minūtes.

3

Dārzeņiem pievieno karija pastu, iztīrītus un sagrieztus zaļos čili piparus, tomātu biezeni un kurkumu. Visu apcep pāris minūtes. Kad tas izdarīts, vistas gabaliņus liek atpakaļ pannā.

4

Visam pievieno konservētos tomātus un 150 mililitrus ūdens. Ļauj šķidrumam sākt vārīties.

5

Plīts liesmu nogriež mazāku un sautē sastāvdaļas 30-40 minūtes, līdz gaļa ir maiga un mīksta. Neilgi pirms maltīte gatava, iemaisa tajā sakapāto koriandru, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!