Foto: Privātais arhīvs

Sildošais vistas gaļas, smalki sagrieztu sēņu un karsta, kūstoša siera gardums, kuru baudīt kopā ar mutē kūstošu bagetes gabaliņu. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska, viena no Cālis.lv un Zoombook rīkotā konkursa uzvarētājām.

45Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vistas fileja svaigi šampinjoni2 sīpoli300 mlsaldais krējums100 gpusciets siers sviests eļļa sāls malti melnie pipari BAGETEI:1 bagete2 ķiploka daiviņas sviests olīveļļa zaļumi (pētersīļi, dilles, baziliks)

Sagatavošana

1

Vistas fileju sagriež tievos salmiņos un apcep.

2

Atsevišķi apcep sēnes un sīpolu, pievieno filejai, pielej saldo krējumu un pasautē.

3

Ēdienu saliek mazos māla podiņos, pārkaisa ar rīvētu sieru un liek cepeškrāsnī, cep 180°C temperatūrā apmēram 10-15 minūtes.

4

Pie žuljēna pagatavo zaļumu bagetes.

5

Bagetes pārgriež gareniski, bet ne līdz galam.

6

Viducī pilda zaļumu masu – sablendē pāris ķiploka daiviņas ar sviestu, nedaudz olīveļļas, svaigiem zaļumiem (pētersīļi, dilles, baziliks).

7

Bageti reizē ar žuljēna trauciņiem liek krāsnī cepties.

8

Gatavu bageti sagriež šķēlītēs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!