Mūsmājās aukstā gaļa ir cieņā, tāpēc to varu vārīt gana bieži – vienmēr būs pieprasījums! Apvienojot patīkamo ar lietderīgo, mēdzu pirkt veselu vistu un vārīt gan vistas zupu, gan auksto gaļu.
240Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.vesela vista2 vidēji lieli burkāni1 paliels sīpols3 nelielas ķiploku daivas2 ĒKželatīns melnie pipari smaržīgie pipari malti pipari kaltēti zaļumi sāls, cukurs

Sagatavošana

1

Veselo vistu sadala gabalos tā, lai paliktu vistas "karkass". Tātad: nogriež stilbiņus, tad šķiņķīšus, atstājot muguriņu. Atdala spārniņus un fileju uzmanīgi atdala no krūškurvja.

2

Nule iegūtais vistas ragū tiek izmantots zupā, vai noglabāts saldētavā - citai rezei. Vistas gabaliņus saliek katlā, pārlej ar ūdeni. Pieber sāli un liek vārīties. Kad sāk vārīties, rūpīgi noputo visas radušās putas.

3

Kad putas nosmeltas, pievieno notīrītu un palielos gabalos sagrieztu burkānu, sīpolu un ķiplokus, kā arī garšvielas. Un uz lēnas uguns vāra stundu - pusotru.

4

Pēc stundas, pusotras, ņem gaļu laukā un nedaudz padzisušu sadala sīkos gabaliņos.

5

Vārīto burkānu, ja ir vēlme, var sagriezt ripiņās un skaisti sakārtot bļodiņu apakšā. Ja ne, var iztikt. Ber sagrieztu vistu bļodiņās.

6

Vistas buljonu nokāš un uzmanīgi lej bļodiņās. Ar dakšiņu nedaudz pamaisa, lai buljons vienmērīgi apklātu gaļu.

7

Krūzītē ieber apmēram 2 tējkarotes želatīna, pielej puskausiņu buljona un kārtīgi samaisa - uzbriedina. Tad draudzīgi sadala uz nepieciešamo bļodiņu daudzumu. Man bija 4 bļodiņas, tad nu katrā tika iemaisīts pa 2 tējkarotēm uzbriedinātā želatīna. Viegli samaisa un viss.

8

Atdzesē un liek ledusskapī saželēt. Pēc tam lieto pēc nepieciešamības.

Tā lūk man sanāca. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!