Vistas karbonādes ar sieru un gailenēm
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vienkārša ideja gardām pusdienām vai vakariņām - vistas karbonādes ar zeltainu siera "sedziņu", zem kuras slēpjas ceptas gailenes. Atliek vien novārīt klāt jaunos kartupeļus un priecāties par dzīvi! Recepti iesaka vairāku pavārgāmatu autore Laila Trektere.

Gailenes notīra, sasmalcina. Sīpolu nomizo un sakapā. Pannā uzkarsētā eļļa pāris minūtes apcep gailenes ar sīpoliem, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, tad pievieno sāli, piparus, Provansas garšvielas, noņem sēnes no pannas.

Vistas karbonādes ar sieru un gailenēm
Foto: Privātais arhīvs

Sieru sarīvē, samaisa ar krējumu un majonēzi.

Vistas filejas gareniski pārgriež uz pusēm, izklapē un apbēr ar sāli un pipariem. Gaļu apcep pannā sakarsētā eļļa aptuveni minūti no katras puses.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Apceptās karbonādes liek karstumizturīgā veidnē.

Vistas karbonādes ar sieru un gailenēm
Foto: Privātais arhīvs

Virsū tām izkārto apceptās gailenes, visu pārklāj ar siera masu.

Vistas karbonādes ar sieru un gailenēm
Foto: Privātais arhīvs

Liek krāsnī un cep, līdz siers ir izkusis un kārdinoši apbrūnējis.

Vistas karbonādes ar sieru un gailenēm
Foto: Privātais arhīvs

Pasniedz ar jauniem kartupelīšiem un dillēm

Vistas karbonādes ar sieru un gailenēm
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form