Vistas kebabs – mājas recepte
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g atkauloti vistas šķiņķi bez ādas
atkauloti vistas šķiņķi bez ādas
120 g
120 g kefīrs vai paniņas
kefīrs vai paniņas
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1 TK
1 TK malts koriandrs
malts koriandrs
1 TK
1 TK malts kumins
malts kumins
1 TK
1 TK kajenas pipari
kajenas pipari
1 TK
1 TK ķiploku pulveris
ķiploku pulveris
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
2 ĒK
2 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
4
4 pilngraudu lavaši
pilngraudu lavaši
Salātiem:
0.5 gab.
0.5 gab. kāpostgalviņa
kāpostgalviņa
1 gab.
1 gab. liels tomāts
liels tomāts
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
Mērcei:
100 g
100 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
100 g
100 g skābais krējums
skābais krējums
1 TK
1 TK sinepes
sinepes
2
2 spiedē saspiestas ķiploku daiviņas
spiedē saspiestas ķiploku daiviņas
1 sauja
1 sauja smalki sakapāti pētersīļi
smalki sakapāti pētersīļi
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
pēc garšas
pēc garšas sāls, melnie pipari
sāls, melnie pipari
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kebabs Latvijas virtuvē ir salīdzinoši nesen, taču strauji iekarojis mūsu simpātijas. Kebabu gan parasti baudām, apmeklējot kādu ātrās ēdināšanas iestādi un tikai retais izmēģinājis to pagatavot mājās, jo šķiet – laba kebaba pagatavošanai nepieciešams iemaņas un speciālas ierīces gaļas grilēšanai, tomēr tā nebūt nav – gardu kebabu var pagatavot arī mājās cepeškrāsnī. Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo marinādi vistas gaļai - sajauc kefīru vai paniņas ar visām garšvielām, citronu sulu un tomātu pastu.

    Vistas šķiņķus pārgriež gareniski uz pusēm un liek marinādē.

    Atstāj iemarinēties ledusskapī vismaz uz 5 stundām, labāk, uz diennakti.

    Vistas gaļu caurdur ar diviem gariem metāla vai koka iesmiņiem, sakārtojot un sapresējot gaļu tā, lai veidojas kebabam līdzīgs izskats.

    Iesmiņu galus liek uz karstumizturīgas dziļas formas tā, lai vistas gaļa brīvi karātos starp diviem iesmiņiem, bet šķidrums, kas izdalās cepšanas laikā, tecētu cepamajā formā.

    Vistu 50 minūtes cep 180 grādu karstā cepeškrāsnī.

    Kad gaļa gatava, to sagriež strēmelītēs.

    Sajauc kopā mērces sastāvdaļas.

    Sagriež sīpolus un tomātus, smalki sakapā kāpostu un sajauc visus dārzeņus kopā ar 3/4 mērces.

    Uz sausas pannas uzsilda lavašus no abām pusēm.

    Uz silta lavaša liek vistas gaļu un salātus. Pievieno masai vēl nedaudz mērces.

    Sarullē kebabus un pasniedz!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form