
Ja garšo putna baltā gaļa un ķiploki, šis ēdiens noteikti jāpagatavo - pikantais pildījums gaļai piešķir īpašu aromātu. Izmēģini!
Vistas krūtiņas noskalo aukstā ūdenī un nosusina. Uzmanīgi ādu daļēji atdala no filejas, veidojot kabatiņu, kurā tiks likts pildījums.
Gatavo pildījumu - smalki sakapā pētersīļus, ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs, sarīvē citrona miziņu. Visu sajauc kopā, pievienojot eļļu, sāli un piparus.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Ķiploku un pētersīļu maisījumu sadala četrās daļās un pilda vistas krūtiņās.
Sagatavotās filejas liek karstumizturīgā traukā ar ādu uz augšu, visu liek sakarsētajā cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes - ik pēc desmit minūtēm apgrozot gaļu. Kad gaļa no visām pusēm apcepusies, lej traukā siltu buljonu un turpina cept, līdz gatavs.
Pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem, piemēram, tomātu salsu. Lai labi garšo!