Foto: Shutterstock
Ja garšo putna baltā gaļa un ķiploki, šis ēdiens noteikti jāpagatavo - pikantais pildījums gaļai piešķir īpašu aromātu. Izmēģini!
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 vistas krūtiņas ar ādu1 pētersīļu saišķis8 ķiploka daiviņas1 citrons1 ĒKolīveļļa300 mlvistas buljons pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Vistas krūtiņas noskalo aukstā ūdenī un nosusina. Uzmanīgi ādu daļēji atdala no filejas, veidojot kabatiņu, kurā tiks likts pildījums.

2

Gatavo pildījumu - smalki sakapā pētersīļus, ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs, sarīvē citrona miziņu. Visu sajauc kopā, pievienojot eļļu, sāli un piparus.

3

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

4

Ķiploku un pētersīļu maisījumu sadala četrās daļās un pilda vistas krūtiņās.

5

Sagatavotās filejas liek karstumizturīgā traukā ar ādu uz augšu, visu liek sakarsētajā cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes - ik pēc desmit minūtēm apgrozot gaļu. Kad gaļa no visām pusēm apcepusies, lej traukā siltu buljonu un turpina cept, līdz gatavs.

6

Pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem, piemēram, tomātu salsu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!