Vistas sacepums ar kārtainās mīklas vāciņu
Foto: Shutterstock
1.0000 2
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
10
10 vistas šķiņķi
vistas šķiņķi
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
2
2 sīpoli
sīpoli
200 g
200 g žāvēta desa
žāvēta desa
50 g
50 g milti
milti
100 ml
100 ml sausais baltvīns
sausais baltvīns
600 ml
600 ml vistas buljons
vistas buljons
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
6 ĒK
6 ĒK kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
500 g
500 g kārtainā bezrauga mīkla
kārtainā bezrauga mīkla
1
1 ola
ola
  • Gaļas sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Cepot vistu zem mīklas vāciņa, pannā veidojas īpaši gards, brīnumains garšu sajaukums. Lai piešķirtu ēdienam kūpinājuma smaržu, pievieno nedaudz žavētu desu. Neviens nespēs būt vienaldzīgs, ēdot kraukšķīgo, trauslo maizīti, kuru katrā kumosā papildinās sacepuma gardā mērce un sulīgie vistas gabaliņi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriež ripiņās desu. Smalki sagriež sīpolu. Uzkarsē buljonu. Ja izmanto saldēto mīklu, to izņem no saldētavas atlaisties.

    Sakarsē nelielu katliņu ar eļļu un pa daļām apbrūnina vistu šķiņķīšus. Apcepto vistu noliek malā. Pēc tam katlā liek sīpolus un sutina līdz caurspīdīgi. Pievieno desu un apcep brūnu. Ieber miltus un maisot karsē apmēram 1 minūti. Tad lej vīnu un karsē vēl kādas 2 minūtes, līdz viss alkohols ir izgarojis. Pievieno karsto buljonu un katlā liek atpakaļ apcepto vistu, nosedz ar vāku un sutina apmēram 40 minūtes, līdz gaļa gatava.

    Tikmēr smalki sagriež pētersīļus. Ja izmanto svaigu mīklu, tad to pagatavo.

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC, līdz ar cepeškrāsni silda sacepuma trauku. Ar karoti izceļ vistas gabalus, liek uz plata šķīvja. Ar dakšiņu gaļu atdala no kauliem un ādas un sagriež kumosa lieluma gabaliņos. Tikmēr katliņā buljonam pievieno krējumu, uzvāra un 5 – 10 minūtes, nenosedzot ar vāku, vāra, līdz mērce sabiezē. Pārbauda sāli, pievieno piparus. Liek sagriezto gaļu karstajā cepamtraukā, pārlej mērci, pārkaisa ar pētersīļiem.

    Apber galdu viegli ar miltiem, izrullē mīklu apmēram tādā lielumā, kāds ir sacepuma trauks. Ar mīklas ruļļa palīdzību paceļ mīklu un uzklāj pāri vistas gaļai, apgriež liekās malas. Ja vēlas, veido ornamentus. Apsmērē ar sakultu olu un liek pannu cepeškrāsnī. Cep 20 – 30 minūtes, līdz kārtainā maize zeltaini brūna, piepūtusies un izcepusies. Pasniedz galdā ar visu pannu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form