Foto: Shutterstock
Super salāti - ļoti viegli un aromātiski ar itālisku piesitienu.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
3 gab.vistas fileja gab.paprika4 gab.tomāti3 gab.ķiploki baziliks1 gab.citrons sāls cukurs olīveļļa

Sagatavošana

1

Uz grila (dzīvoklī - uz gāzes plīts riņķa) apsvilina papriku (veselu), tā lai viņa paliek galīgi melna no visām pusēm, papriku noskalo ūdenī un nomazgā apdegušo mizu, iztīra sēklas un sagriež šaurās, garās strēmelēs.

2

Izcep vistas fileju (ar garšvielām pēc izvēles), atdzesē, sagriež strēmelēs.

3

Ķiploka galviņas pārgriež uz pusēm ( ar visu mizu), griezuma vietā ieziež ar olīveļļu un liek uz grila (vai sakarsētā cepeškrāsnī).
Apcep, bet jāskatās, lai nepiedeg.

4

Tad notīra čaumalas un daiviņas met klāt bļodā pie vistas un paprikas. Ķiploks ir zaudējis sīvumu un aso smaržu - paliek tāds aromātisks un maigs pēc šādas apstrādes.

5

Klāt visam piegriež tomātus.

6

Salātu mērcei sajauc citrona sulu, sāli, cukuru (tējkaroti), baziliku, olīveļļu.

Iesūtīja: oukija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!