45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
3 gab.vistas fileja gab.paprika4 gab.tomāti3 gab.ķiploki baziliks1 gab.citrons sāls cukurs olīveļļa
Sagatavošana
1
Uz grila (dzīvoklī - uz gāzes plīts riņķa) apsvilina papriku (veselu), tā lai viņa paliek galīgi melna no visām pusēm, papriku noskalo ūdenī un nomazgā apdegušo mizu, iztīra sēklas un sagriež šaurās, garās strēmelēs.
2
Izcep vistas fileju (ar garšvielām pēc izvēles), atdzesē, sagriež strēmelēs.
3
Ķiploka galviņas pārgriež uz pusēm ( ar visu mizu), griezuma vietā ieziež ar olīveļļu un liek uz grila (vai sakarsētā cepeškrāsnī).
Apcep, bet jāskatās, lai nepiedeg.
4
Tad notīra čaumalas un daiviņas met klāt bļodā pie vistas un paprikas. Ķiploks ir zaudējis sīvumu un aso smaržu - paliek tāds aromātisks un maigs pēc šādas apstrādes.
5
Klāt visam piegriež tomātus.
6
Salātu mērcei sajauc citrona sulu, sāli, cukuru (tējkaroti), baziliku, olīveļļu.
Iesūtīja: oukija
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit