Vistas šašliks kečupa marinādē
Foto: Publicitātes foto
4.0000 2
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g vistas šķiņķīši bez kaula un ādas
vistas šķiņķīši bez kaula un ādas
100 ml
100 ml kečups
kečups
1 TK
1 TK rīvēts ingvers
rīvēts ingvers
1 TK
1 TK rīvēts ķiploks
rīvēts ķiploks
1 ĒK
1 ĒK laima sula
laima sula
0,5 TK
0,5 TK sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Piknika ēdienu receptes
  • Šašliks un citi grila ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • "Grila sezona ir sākusies, un atkal laiks uzmeklēt savu iecienītāko, uzticamāko grilu, notīrīt pēc ziemas guļas un likt lietā. Tos, kuri grilēšanā ir iesācēji, gribu iedrošināt – tur nav nekā pārāk sarežģīta, un nav jābūt, lai grilētie ēdieni izdotos gards," saka "Rimi gardēdis", šefpavārs Normunds Baranovskis, piedāvājot savu recepti vistas šašlikam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriež vistas šķiņķīšus šašlikam piemērotos gabalos un sajauc ar marinādes sastāvdaļām.

    Atstāj uz 2 stundām marinēties.

    Sprauž uz iesmiem un cep uz grila, kamēr gatavi, vismaz 15–20 minūtes.

    Normunds Baranovskis iesaka grilējot turēt pie rokas divas pudelītes, vienu ar tīru ūdeni, otru – ar eļļu. "Eļļa palīdzēs paaugstināt temperatūru, ja produkts necepas gana intensīvi, kā mēdz notikt ar liesākiem produktiem – vistas fileju, garnelēm vai balto zivi. Tad vienkārši uzpiliniet nedaudz eļļas un turpiniet cept, tikai esiet uzmanīgi – eļļa arī viegli uzliesmo!" pavārs brīdina. Savukārt ūdeni viņš iesaka izmantot gadījumos, kad oglēs sāk parādīties atklāta uguns, kas grilēšanai nav vajadzīga, jo tikai sadedzinās produktu, nevis to izceps.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form