Foto: Publicitātes foto
"Grila sezona ir sākusies, un atkal laiks uzmeklēt savu iecienītāko, uzticamāko grilu, notīrīt pēc ziemas guļas un likt lietā. Tos, kuri grilēšanā ir iesācēji, gribu iedrošināt – tur nav nekā pārāk sarežģīta, un nav jābūt, lai grilētie ēdieni izdotos gards," saka "Rimi gardēdis", šefpavārs Normunds Baranovskis, piedāvājot savu recepti vistas šašlikam.
180Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
500 gvistas šķiņķīši bez kaula un ādas100 mlkečups1 TKrīvēts ingvers1 TKrīvēts ķiploks1 ĒKlaima sula0.5 TKsāls1 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Sagriež vistas šķiņķīšus šašlikam piemērotos gabalos un sajauc ar marinādes sastāvdaļām.

2

Atstāj uz 2 stundām marinēties.

3

Sprauž uz iesmiem un cep uz grila, kamēr gatavi, vismaz 15–20 minūtes.

Normunds Baranovskis iesaka grilējot turēt pie rokas divas pudelītes, vienu ar tīru ūdeni, otru – ar eļļu. "Eļļa palīdzēs paaugstināt temperatūru, ja produkts necepas gana intensīvi, kā mēdz notikt ar liesākiem produktiem – vistas fileju, garnelēm vai balto zivi. Tad vienkārši uzpiliniet nedaudz eļļas un turpiniet cept, tikai esiet uzmanīgi – eļļa arī viegli uzliesmo!" pavārs brīdina. Savukārt ūdeni viņš iesaka izmantot gadījumos, kad oglēs sāk parādīties atklāta uguns, kas grilēšanai nav vajadzīga, jo tikai sadedzinās produktu, nevis to izceps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!