Vistas šašliks kečupa marinādē
Foto: Publicitātes foto
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Grila sezona ir sākusies, un atkal laiks uzmeklēt savu iecienītāko, uzticamāko grilu, notīrīt pēc ziemas guļas un likt lietā. Tos, kuri grilēšanā ir iesācēji, gribu iedrošināt – tur nav nekā pārāk sarežģīta, un nav jābūt, lai grilētie ēdieni izdotos gards," saka "Rimi gardēdis", šefpavārs Normunds Baranovskis, piedāvājot savu recepti vistas šašlikam.

Sagriež vistas šķiņķīšus šašlikam piemērotos gabalos un sajauc ar marinādes sastāvdaļām.

Atstāj uz 2 stundām marinēties.

Sprauž uz iesmiem un cep uz grila, kamēr gatavi, vismaz 15–20 minūtes.

Normunds Baranovskis iesaka grilējot turēt pie rokas divas pudelītes, vienu ar tīru ūdeni, otru – ar eļļu. "Eļļa palīdzēs paaugstināt temperatūru, ja produkts necepas gana intensīvi, kā mēdz notikt ar liesākiem produktiem – vistas fileju, garnelēm vai balto zivi. Tad vienkārši uzpiliniet nedaudz eļļas un turpiniet cept, tikai esiet uzmanīgi – eļļa arī viegli uzliesmo!" pavārs brīdina. Savukārt ūdeni viņš iesaka izmantot gadījumos, kad oglēs sāk parādīties atklāta uguns, kas grilēšanai nav vajadzīga, jo tikai sadedzinās produktu, nevis to izceps.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form