Foto: Shutterstock
Zeltaini ceptos vistas gabaliņus gatavo cepeškrāsnī, sutinot krējuma mērcē, kas bagātināta ar sīpoliem, šampinjoniem, valriekstiem un rozīnēm.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 sīpoli50 gšampinjoni1 TKcitronu sula1 vista (apmēram 1 kg) eļļa (cepšanai)50 gvalrieksti50 grozīnes MĒRCEI:25 gsviests1 ĒKmilti400 gskābs krējums pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari saujakapāti zaļumi

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C, sagatavo sautējamo katlu vai keramikas podu, kuru varēs nosegt ar vāku, to viegli ietaukojot.

2

Sīpolus notīra un sagriež pusgredzenos. Apslauka papīra dvielī šampinjonus, sagriež uz pusēm vai smalkāk, apslacina ar citronu sulu un izmaisa, noliek malā.

3

Vistu sagriež gabalos. Karsē pannu ar nelielu daudzumu eļļas un cep vistas gabaliņus no visām pusēm zeltaini brūnus un gandrīz gatavus, pēc tam liek sautējuma katlā vai keramikas podiņā.

4

Karstajā pannā ieber sīpolus un apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno gaļai. Pannā liek šampinjonus un apcep zeltainus, pievieno gaļai. Sautējuma katlā liek arī drupinātus valriekstus un rozīnes.

5

Gatavo krējuma mērci. Pannā izkausē sviestu, iemaisa miltus un maisot cep, līdz veidojas vienmērīga, zeltaina putriņa. Pa daļām iemaisa krējumu un uzvāra. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

6

Mērci lej pāri gaļai, sautējuma katlu nosedz ar vāku un liek karstā cepeškrāsnī uz apmēram 25-30 minūtēm, līdz gaļa gatava.

7

Pasniedzot apkaisa ar kapātiem zaļumiem, piedevās pasniedz vārītus kartupeļus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!