Vistas sautējums franču gaumē
Foto: All Over Press
3.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
45 g
45 g sviests
sviests
1.5 kg
1.5 kg vista, sagriezta gabalos un āda noņemta
vista, sagriezta gabalos un āda noņemta
pēc garšas
pēc garšas sāls un svaigi malti melnie pipari
sāls un svaigi malti melnie pipari
8 gab.
8 gab. šalotes sīpoli, nomizoti
šalotes sīpoli, nomizoti
3 gab.
3 gab. seleriju kāti, sagriezti gabaliņos
seleriju kāti, sagriezti gabaliņos
300 ml
300 ml sausais sidrs
sausais sidrs
300 ml
300 ml vistas buljons
vistas buljons
2 gab.
2 gab. āboli, nomizoti, ar izņemtām serdēm un sagriezti gabaliņos
āboli, nomizoti, ar izņemtām serdēm un sagriezti gabaliņos
2 ĒK
2 ĒK Kukurūzas milti
Kukurūzas milti
5 ĒK
5 ĒK creme fraiche vai biezas konsistences skābais krējums
creme fraiche vai biezas konsistences skābais krējums
2 ĒK
2 ĒK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
2 ĒK
2 ĒK žāvēts estragons
žāvēts estragons
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tradicionāls sautējums, kas nācis no Francijas ziemeļdaļas Normandijas reģiona - aromātisks un sātīgs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

    Lielā sautējamā katlā izkausē 30 gramus sviesta un uz lielas uguns apcep vistas gabalus. Cep 10 minūtes no abām pusēm, kamēr gaļa skaisti apbrūnējusi. Pārkaisi ar sāli un pipariem.

    Pievieno šalotes un selerijas gabalus, cep dažas minūtes. Pārlej ar sidru un vistas buljonu. Uzvāri, liec virsū vāku un cep cepeškrāsnī 40 minūtes. Vistas gatavību pārbaudi, iedurot tajā asu nazi - vista ir gatava, ja iztecējusī sula ir caurspīdīga.

    Sautēšanas laikā pannā ar nepiedegošo pārklājumu uzkarsē atlikušo sviestu un no abām apcep ābolu gabalus, kamēr tie kļūst gaiši brūni. Noliec malā siltumā.

    Kukurūzas miltus sajauc ar 2 ēdamkarotēm creme fraiche vai skābā krējuma, kamēr izveidojas viendabīga masa. Vistu izņem no cepeškrāsns un noliec siltumā. Sautējamā katlā palikušajam šķidrumam pievieno kukurūzas miltu maisījumu, atlikušo creme fraiche vai skābo krējumu, sinepes un estragonu. Sagaidi pirmo burbuli un turpini vārīt vēl 3 minūtes, kamēr mērce kļuvusi bieza un viendabīga.

    Vistas gabalus pasniedz, pārlietus ar mērci, piedevās liec šalotes, seleriju un ceptos ābolu gabaliņus. Ja vēlies, ēd ar maizīti, kam kraukšķīga garoza.

    Padoms: sautējumu vari glabāt saldētavā līdz vienam mēnesim. Pirms sildīšanas tas jāatkausē.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Āboli
    0
    Cepeškrāsns
    0
    Creme fraiche
    0
    Dižonas sinepes
    0
    Estragons
    0
    Kukurūzas milti
    0
    Sāls
    0
    Selerijas
    0
    Sidrs
    0
    Sviests
    0
    Šalotes sīpoli
    0
    Vistas buljons
    0
    Vistas gaļa
    43596533
    Gaļas ēdieni
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    Pusdienas
    0
    Vakariņas
    0
    vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form