Tradicionāls sautējums, kas nācis no Francijas ziemeļdaļas Normandijas reģiona - aromātisks un sātīgs.
70Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
45 gsviests1.5 kgvista, sagriezta gabalos un āda noņemta pēc garšassāls un svaigi malti melnie pipari8 gab.šalotes sīpoli, nomizoti3 gab.seleriju kāti, sagriezti gabaliņos300 mlsausais sidrs300 mlvistas buljons2 gab.āboli, nomizoti, ar izņemtām serdēm un sagriezti gabaliņos2 ĒKkukurūzas milti5 ĒKcreme fraiche vai biezas konsistences skābais krējums2 ĒKDižonas sinepes2 ĒKžāvēts estragons

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

2

Lielā sautējamā katlā izkausē 30 gramus sviesta un uz lielas uguns apcep vistas gabalus. Cep 10 minūtes no abām pusēm, kamēr gaļa skaisti apbrūnējusi. Pārkaisi ar sāli un pipariem.

3

Pievieno šalotes un selerijas gabalus, cep dažas minūtes. Pārlej ar sidru un vistas buljonu. Uzvāri, liec virsū vāku un cep cepeškrāsnī 40 minūtes. Vistas gatavību pārbaudi, iedurot tajā asu nazi - vista ir gatava, ja iztecējusī sula ir caurspīdīga.

4

Sautēšanas laikā pannā ar nepiedegošo pārklājumu uzkarsē atlikušo sviestu un no abām apcep ābolu gabalus, kamēr tie kļūst gaiši brūni. Noliec malā siltumā.

5

Kukurūzas miltus sajauc ar 2 ēdamkarotēm creme fraiche vai skābā krējuma, kamēr izveidojas viendabīga masa. Vistu izņem no cepeškrāsns un noliec siltumā. Sautējamā katlā palikušajam šķidrumam pievieno kukurūzas miltu maisījumu, atlikušo creme fraiche vai skābo krējumu, sinepes un estragonu. Sagaidi pirmo burbuli un turpini vārīt vēl 3 minūtes, kamēr mērce kļuvusi bieza un viendabīga.

6

Vistas gabalus pasniedz, pārlietus ar mērci, piedevās liec šalotes, seleriju un ceptos ābolu gabaliņus. Ja vēlies, ēd ar maizīti, kam kraukšķīga garoza.

Padoms: sautējumu vari glabāt saldētavā līdz vienam mēnesim. Pirms sildīšanas tas jāatkausē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!