Vistas šķinķīši ķiplokos
Foto: Shutterstock
3.0000 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 vistas šķiņķi
vistas šķiņķi
25 g
25 g sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
250 g
250 g Šalotes sīpoli
Šalotes sīpoli
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
200 ml
200 ml sauss baltvīns
sauss baltvīns
200 ml
200 ml vistas buljons (vai ūdens)
vistas buljons (vai ūdens)
2 TK
2 TK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
3-4
3-4 timiāna zariņi
timiāna zariņi
3
3 ķiploki
ķiploki
4 ĒK
4 ĒK skābs krējums
skābs krējums
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • Visi, kas novērtē ķiplokus, šo recepti iemīļos, jo tā patiešām ir vista ķiplokos. Gatavošanai tiek izmantotas 3 ķiploku galviņas. Turklāt tām jābūt tik lielām, lai apmēram sanāktu 30 vidēji lielas daiviņas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Noloba Šalotes sīpolus (atstāj veselus), sadala ķiplokus daiviņās, bet neizloba (notīra tikai saknītes un miziņas, kuras krīt nost).

    Sakarsē dziļu čuguna katlu, kas domāts cepeškrāsnij, ar sviestu un eļļu. Karstās taukvielās no visām pusēm apcep vistas šķiņķīšus, līdz tie zeltaini. Izņem no katla, noliek uz mirkli malā.

    Šalotes sīpolus liek katlā, apgrozot apcep zeltainus. Pievieno miltus, maisot karsē apmēram minūti, tad pielej vīnu un buljonu. Ar koka lāpstiņu noskrāpē no katla dibena gardos piecepumus. Pievieno sinepes, sāli un melnos piparus. Strauji uzvāra.

    Mērcē liek atpakaļ vistas šķiņķīšus, pievieno timiāna zariņus un ķiplokus. Vēlreiz uzvāra, uzliek vāku un liek čuguna katlu karstā cepeškrāsnī, cep apmēram 1-1,5 stundas, līdz vistas gaļa mīksta un krīt nost no kauliem.

    Pirms pasniegšanas mērcē iemaisa skābo krējumu, pagaršo sāli un piparus, ja nepieciešams, pievieno.

    Pasniedz, piemēram, ar kartupeļu un kāpostu biezeni.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form