Foto: Shutterstock
Visi, kas novērtē ķiplokus, šo recepti iemīļos, jo tā patiešām ir vista ķiplokos. Gatavošanai tiek izmantotas 3 ķiploku galviņas. Turklāt tām jābūt tik lielām, lai apmēram sanāktu 30 vidēji lielas daiviņas.
120Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 vistas šķiņķi25 gsviests1 ĒKolīveļļa250 gŠalotes sīpoli2 ĒKmilti200 mlsauss baltvīns200 mlvistas buljons (vai ūdens)2 TKDižonas sinepes pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari4 timiāna zariņi3 ķiploki4 ĒKskābs krējums

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Noloba Šalotes sīpolus (atstāj veselus), sadala ķiplokus daiviņās, bet neizloba (notīra tikai saknītes un miziņas, kuras krīt nost).

2

Sakarsē dziļu čuguna katlu, kas domāts cepeškrāsnij, ar sviestu un eļļu. Karstās taukvielās no visām pusēm apcep vistas šķiņķīšus, līdz tie zeltaini. Izņem no katla, noliek uz mirkli malā.

3

Šalotes sīpolus liek katlā, apgrozot apcep zeltainus. Pievieno miltus, maisot karsē apmēram minūti, tad pielej vīnu un buljonu. Ar koka lāpstiņu noskrāpē no katla dibena gardos piecepumus. Pievieno sinepes, sāli un melnos piparus. Strauji uzvāra.

4

Mērcē liek atpakaļ vistas šķiņķīšus, pievieno timiāna zariņus un ķiplokus. Vēlreiz uzvāra, uzliek vāku un liek čuguna katlu karstā cepeškrāsnī, cep apmēram 1-1,5 stundas, līdz vistas gaļa mīksta un krīt nost no kauliem.

5

Pirms pasniegšanas mērcē iemaisa skābo krējumu, pagaršo sāli un piparus, ja nepieciešams, pievieno.

Pasniedz, piemēram, ar kartupeļu un kāpostu biezeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!