Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda un garšaugiem bagāta šniceļu recepte – tās apvārtītas ne tikai miltos un rīvmaizē, bet arī sakultā olā, kurai pievienoti lociņi un pētersīļi. Gardākām pusdienām klāt arī lociņu pesto, bet kā piedevas var izvārīt kartupeļus.
25Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKmilti1 ola2 ĒKpiens2 ĒKloki2 ĒKpētersīļi100 grīvmaize4 (ap 400g) vistas filejas30 gsviests ĒKolīveļļa PESTO PAGATAVOŠANAI:30 gmandeļu skaidiņas30 gloki1 ķiploka daiviņa5 ĒKextra virgin olīveļļa15 gParmezāna siers (sarīvēts) sāls melnie pipari

Sagatavošana

1

Traukā liek mandeļu skaidiņas, kopā ar lokiem un raupji sagrieztu ķiploka daiviņu. Ar rokas blenderi visu sasmalcina, līdz sastāvdaļas ir raupji krēmīgā konsistencē. Pakāpeniski pievieno olīveļļu.

2

Pēc tam pesto iemaisa sarīvēto sieru, un mērci pārliek bļodiņā vai nelielā burciņā.

3

Uz šķīvja ber miltus, un tiem pievieno garšvielas – nedaudz svaigi maltu piparu un sāli.

4

Seklā bļodā sakuļ olu kopā ar pienu, un pievieno garšaugus – pētersīļus un lociņus.

5

Trešajā šķīvī ber rīvmaizi.

6

Ņem vistas filejas gabaliņus, vispirms apvārta fileju miltos, pēc tam sakultajā olā un tad rīvmaizē, kārtīgi piespiežot, lai gaļa aplīp ar maizes drupačām.

7

Pannā izkausē pusi no sviesta un cepšanai nepieciešamās olīveļļas. Divas apviļātās vistas filejas cep trīs minūtes no katras puses, līdz tās ir zeltaini brūnas.

8

Apceptās šniceles ņem nost no pannas un gatavo otro porciju, atkal izkausējot atlikušo sviestu kopā ar olīveļļu un apcepot divas vistas filejas, kas izvārtītas miltos un rīvmaizē.

9

Gatavās šniceles pasniedz ar lociņu pesto. Kā piedevas var pagatavot pupu pākstis un kartupeļus.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!