Vistas šnicele ar sīpolloku pesto
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
1
1 ola
ola
2 ĒK
2 ĒK piens
piens
2 ĒK
2 ĒK loki
loki
2 ĒK
2 ĒK pētersīļi
pētersīļi
100 g
100 g rīvmaize
rīvmaize
4
4 (ap 400g) vistas filejas
(ap 400g) vistas filejas
30 g
30 g sviests
sviests
2-3 ĒK
2-3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
Pesto pagatavošanai:
30 g
30 g mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
30 g
30 g loki
loki
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
5 ĒK
5 ĒK extra virgin olīveļļa
extra virgin olīveļļa
15 g
15 g Parmezāna siers (sarīvēts)
Parmezāna siers (sarīvēts)
 
sāls
sāls
 
melnie pipari
melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Salātu mērces
  • Uzkodu mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Garda un garšaugiem bagāta šniceļu recepte – tās apvārtītas ne tikai miltos un rīvmaizē, bet arī sakultā olā, kurai pievienoti lociņi un pētersīļi. Gardākām pusdienām klāt arī lociņu pesto, bet kā piedevas var izvārīt kartupeļus.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Traukā liek mandeļu skaidiņas, kopā ar lokiem un raupji sagrieztu ķiploka daiviņu. Ar rokas blenderi visu sasmalcina, līdz sastāvdaļas ir raupji krēmīgā konsistencē. Pakāpeniski pievieno olīveļļu.

    Pēc tam pesto iemaisa sarīvēto sieru, un mērci pārliek bļodiņā vai nelielā burciņā.

    Uz šķīvja ber miltus, un tiem pievieno garšvielas – nedaudz svaigi maltu piparu un sāli.

    Seklā bļodā sakuļ olu kopā ar pienu, un pievieno garšaugus – pētersīļus un lociņus.

    Trešajā šķīvī ber rīvmaizi.

    Ņem vistas filejas gabaliņus, vispirms apvārta fileju miltos, pēc tam sakultajā olā un tad rīvmaizē, kārtīgi piespiežot, lai gaļa aplīp ar maizes drupačām.

    Pannā izkausē pusi no sviesta un cepšanai nepieciešamās olīveļļas. Divas apviļātās vistas filejas cep trīs minūtes no katras puses, līdz tās ir zeltaini brūnas.

    Apceptās šniceles ņem nost no pannas un gatavo otro porciju, atkal izkausējot atlikušo sviestu kopā ar olīveļļu un apcepot divas vistas filejas, kas izvārtītas miltos un rīvmaizē.

    Gatavās šniceles pasniedz ar lociņu pesto. Kā piedevas var pagatavot pupu pākstis un kartupeļus.

    Labu apetīti!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form