Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Eksotiskā marinādē pagatavoti vistas spārniņi, par kuru izcilo garšu gādā saldie jamaikiešu pipari. Piemēroti cepšanai ne vien uz grila, bet arī cepeškrāsnī. Lieliski garšos kopā ar rīsiem un lapu salātiem.
145Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
8 vistas spārniņi2 ĒKmedus MARINĀDEI:1 TKmalti jamaikiešu (saldie) pipari1 ĒKsvaigi malts ingvers1 ķiploka daiviņa0.5 mazs sarkanais čili pipars VAI:1 TKčili pasta1 ĒKsvaigas timiāna lapas1 ĒKsojas mērce3 ĒKsarkanvīna vai baltvīna etiķis2 ĒKaugu eļļa PASNIEGŠANAI: salsa rīsi salāti laima daiviņas

Sagatavošana

1

Visas marinādei nepieciešamās sastāvdaļas sajauc kopā piestā vai blenderī, līdz tiek iegūta viendabīga masa.

2

Gatavo marinādi apsmērē vistas spārniņiem, nosedz ar foliju vai pārtikas plēvi un liek ledusskapī, ļaujot spārniņiem marinēties vismaz divas stundas. Labākam efektam vistu var sagatavot iepriekšējā vakarā un atstāt ledusskapī uz nakti.

3

Vistas cepšanai nepieciešama cepeškrāsns vai grils. Uz grila tos būs nepieciešams gatavot aptuveni 12 minūtes, līdz spārniņi kļuvuši brūni.

4

Bet, ja cepšanai izmanto cepeškrāsni, tad pirms likšanas tajā, vistas spārniņus nedaudz apbrūnina uz pannas, un tikai pēc tam liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta līdz 200 grādiem. Cep aptuveni 15 minūtes.

5

Pāri palikušo marinādi lej nelielā pannā un pievieno medu. Marinādes mērci uzsilda un lej pāri gatavajiem vistas spārniņiem, kamēr tie vēl ir karsti.

Vistas spārniņus pasniedz kopā ar salsas mērci, salātiem, rīsiem un dekorē ar laima daiviņām. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!