Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vienkāršs ēdiens, bet tajā pašā laikā "ar odziņu", – sulīgi vistu stilbiņi, kas izmarinēti laima sulas mērcē. Gaļu pasniedz kopā ar cepeškrāsnī apceptiem saldajiem kartupeļiem un pikanto "chimichurri" mērci, kurā mijas ne vien asais čili, bet arī svaigi pētersīļi un koriandrs.
90Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKsojas mērce6 ĒKlaima sula1 gab.ķiploka daiviņa melnie pipari8 gab.vistas stilbiņi4 gab.saldie kartupeļi2 ĒKolīveļļa "CHIMICHURRI" MĒRCEI:1 TKčili pārslas1 gab.Šalotes sīpols1 gab.zaļais čili2 ĒKolīveļļa2 ĒKsarkanvīna etiķis2 ĒKpētersīļi (sakapāti)2 ĒKkoriandrs (sakapāts)

Sagatavošana

1

Seklā traukā sajauc sojas mērci, laima sulu, saspiestu ķiploka daiviņu un melnos piparus. Pēc tam traukā liek vistas stilbiņus, kuriem šķērsām ar nazi iegrieztas līnijas, lai marināde labāk iesūktos, un kārtīgi tos apvārta marinādē. Liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

3

Saldos kartupeļus sagriež daiviņās un apvārta olīveļļā. Kartupeļus liek uz cepamās pannās un cep cepeškrāsnī aptuveni 45-50 minūtes.

4

Vistu stilbiņus izņem no ledusskapja, kārto uz ar cepampapīru izklātas cepamās pannas un apsmērē ar olīveļļu.

5

Cep cepeškrāsnī reizē ar kartupeļiem aptuveni 40-45 minūtes, ik pa laikam vistu stilbiņus apsmērējot ar marinādi, lai tie skaisti apbrūnētu.

6

Gatavo "chimichurri" mērci: čili pārslas sajauc ar sakapātu šalotes sīpolu, sakapātu zaļo čili piparu (tam izņemtas sēklas), olīveļļu, sarkanvīna etiķi un svaigajiem pētersīļiem un koriandru.

7

Gatavos vistu stilbiņus pasniedz uz šķīvja kopā ar saldo kartupeļu daiviņām, pa virsu uzziežot "chimichurri" mērci.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!