Krāsnī cepti saldie kartupeļi ar vistas stilbiņiem laima marinādē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vienkāršs ēdiens, bet tajā pašā laikā "ar odziņu", – sulīgi vistu stilbiņi, kas izmarinēti laima sulas mērcē. Gaļu pasniedz kopā ar cepeškrāsnī apceptiem saldajiem kartupeļiem un pikanto "chimichurri" mērci, kurā mijas ne vien asais čili, bet arī svaigi pētersīļi un koriandrs.

Seklā traukā sajauc sojas mērci, laima sulu, saspiestu ķiploka daiviņu un melnos piparus. Pēc tam traukā liek vistas stilbiņus, kuriem šķērsām ar nazi iegrieztas līnijas, lai marināde labāk iesūktos, un kārtīgi tos apvārta marinādē. Liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

Saldos kartupeļus sagriež daiviņās un apvārta olīveļļā. Kartupeļus liek uz cepamās pannās un cep cepeškrāsnī aptuveni 45-50 minūtes.

Vistu stilbiņus izņem no ledusskapja, kārto uz ar cepampapīru izklātas cepamās pannas un apsmērē ar olīveļļu.

Cep cepeškrāsnī reizē ar kartupeļiem aptuveni 40-45 minūtes, ik pa laikam vistu stilbiņus apsmērējot ar marinādi, lai tie skaisti apbrūnētu.

Gatavo "chimichurri" mērci: čili pārslas sajauc ar sakapātu šalotes sīpolu, sakapātu zaļo čili piparu (tam izņemtas sēklas), olīveļļu, sarkanvīna etiķi un svaigajiem pētersīļiem un koriandru.

Gatavos vistu stilbiņus pasniedz uz šķīvja kopā ar saldo kartupeļu daiviņām, pa virsu uzziežot "chimichurri" mērci.

Labu apetīti!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form