Krāsnī cepti saldie kartupeļi ar vistas stilbiņiem laima marinādē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK sojas mērce
sojas mērce
6 ĒK
6 ĒK laima sula
laima sula
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
 
melnie pipari
melnie pipari
8 gab.
8 gab. vistas stilbiņi
vistas stilbiņi
4 gab.
4 gab. saldie kartupeļi
saldie kartupeļi
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
"Chimichurri" mērcei:
1 TK
1 TK čili pārslas
čili pārslas
1 gab.
1 gab. Šalotes sīpols
Šalotes sīpols
1 gab.
1 gab. zaļais čili
zaļais čili
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 ĒK
2 ĒK sarkanvīna etiķis
sarkanvīna etiķis
2 ĒK
2 ĒK pētersīļi (sakapāti)
pētersīļi (sakapāti)
2 ĒK
2 ĒK koriandrs (sakapāts)
koriandrs (sakapāts)
  • Ass un pikants ēdiens
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Gaļas ēdieni
  • Uzkodu mērces
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkāršs ēdiens, bet tajā pašā laikā "ar odziņu", – sulīgi vistu stilbiņi, kas izmarinēti laima sulas mērcē. Gaļu pasniedz kopā ar cepeškrāsnī apceptiem saldajiem kartupeļiem un pikanto "chimichurri" mērci, kurā mijas ne vien asais čili, bet arī svaigi pētersīļi un koriandrs.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Seklā traukā sajauc sojas mērci, laima sulu, saspiestu ķiploka daiviņu un melnos piparus. Pēc tam traukā liek vistas stilbiņus, kuriem šķērsām ar nazi iegrieztas līnijas, lai marināde labāk iesūktos, un kārtīgi tos apvārta marinādē. Liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

    Saldos kartupeļus sagriež daiviņās un apvārta olīveļļā. Kartupeļus liek uz cepamās pannās un cep cepeškrāsnī aptuveni 45-50 minūtes.

    Vistu stilbiņus izņem no ledusskapja, kārto uz ar cepampapīru izklātas cepamās pannas un apsmērē ar olīveļļu.

    Cep cepeškrāsnī reizē ar kartupeļiem aptuveni 40-45 minūtes, ik pa laikam vistu stilbiņus apsmērējot ar marinādi, lai tie skaisti apbrūnētu.

    Gatavo "chimichurri" mērci: čili pārslas sajauc ar sakapātu šalotes sīpolu, sakapātu zaļo čili piparu (tam izņemtas sēklas), olīveļļu, sarkanvīna etiķi un svaigajiem pētersīļiem un koriandru.

    Gatavos vistu stilbiņus pasniedz uz šķīvja kopā ar saldo kartupeļu daiviņām, pa virsu uzziežot "chimichurri" mērci.

    Labu apetīti!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form