Foto: Shutterstock
Ļoti vienkārša un garda vistas stilbiņu gatavošanas recepte. Ja pacietīgi sutināsi stilbiņus, līdz marināde būs iztvaikojusi, iegūsi lipīgi glazētus vistu stilbiņus ar saldskābi asu garšas buķeti.
45Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 mlūdens100 mlbalzamiko etiķis70 mlsojas mērce2 ĒKcukurs2 ķiploku daiviņas1 mazs čili pipars8 vistu stilbiņi

Sagatavošana

1

Lej katliņā ūdeni, balzamiko etiķi un sojas mērci, pievieno cukuru, ķiplokus un nelielu čili piparu. Maisot silda, līdz cukurs izšķīdis. Mērcē iegulda vistu stilbiņus, strauji uzvāra, noregulē nelielu karstumu un, nosedzot ar vāku, sutina stilbiņus 20 minūtes.

2

Noņem vāku, palielina uguns intensitāti un, ik pa brīdim pagrozot, turpina karsēt, līdz mērce sabiezē un kļūst par saldi lipīgu glazūru.

3

Pasniedzot glazūru lej pāri stilbiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!