Vistas stilbiņi sojas mērcē japāņu gaumē
Foto: Shutterstock
4.1538 13
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 ml
200 ml ūdens
ūdens
100 ml
100 ml balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
70 ml
70 ml sojas mērce
sojas mērce
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
2
2 ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
1
1 mazs čili pipars
mazs čili pipars
8
8 vistu stilbiņi
vistu stilbiņi
  • Japāņu nacionālā virtuve
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ļoti vienkārša un garda vistas stilbiņu gatavošanas recepte. Ja pacietīgi sutināsi stilbiņus, līdz marināde būs iztvaikojusi, iegūsi lipīgi glazētus vistu stilbiņus ar saldskābi asu garšas buķeti.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lej katliņā ūdeni, balzamiko etiķi un sojas mērci, pievieno cukuru, ķiplokus un nelielu čili piparu. Maisot silda, līdz cukurs izšķīdis. Mērcē iegulda vistu stilbiņus, strauji uzvāra, noregulē nelielu karstumu un, nosedzot ar vāku, sutina stilbiņus 20 minūtes.

    Noņem vāku, palielina uguns intensitāti un, ik pa brīdim pagrozot, turpina karsēt, līdz mērce sabiezē un kļūst par saldi lipīgu glazūru.

    Pasniedzot glazūru lej pāri stilbiņiem.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form