Vistas tadžīna ar kartupeļiem un olīvām
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6
6 vistas kājas vai šķiņķi
vistas kājas vai šķiņķi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 sīpols
sīpols
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1/2 ĒK
1/2 ĒK sakapāts ingvers
sakapāts ingvers
1 TK
1 TK sakapāts čili
sakapāts čili
400 ml
400 ml vistas buljons
vistas buljons
3-4
3-4 kartupeļi
kartupeļi
sauja
sauja zaļās olīvas
zaļās olīvas
1
1 citrona sula
citrona sula
2 TK
2 TK timiāns
timiāns
2 TK
2 TK kumins
kumins
2 TK
2 TK kanēlis
kanēlis
1/2 TK
1/2 TK kurkuma
kurkuma
1 TK
1 TK paprikas pulveris
paprikas pulveris
sauja
sauja sakapāts koriandrs
sakapāts koriandrs
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vistas gaļa, atspirdzinošais citrons, kartupeļi un olīvas ir klasiska tadžinas garšu kombinācija, ko gatavo marokāņi. Ja mājās māla tadžina kādu laiku stāv neizmantota, tad šī būs īstā recepte, lai interesanto virtuves rīku atsāktu izmantot.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas kājas vai šķiņķus nosusina un apkaisa ar sāli un pipariem. Pannā uzkarsē ēdamkaroti eļļas un apcep vistu, līdz tā apbrūnināta (aptuveni 5–7 minūtes).

    Tadžinas pamatnē liek sagrieztu sīpolu, nomizotus un ceturtdaļās sagrieztus kartupeļus, sasmalcinātus ķiplokus, ingveru, čili. Virsū liek vistas gabaliņus. Tad visu pārkaisa ar garšvielām, arī svaigo koriandru. Beigās pārlej ar citronu sulu, atlikušo eļļu un buljonu. Pārkaisa visu ar olīvām un tadžīnai uzliek vāku.

    Tadžinu liek uz plīts un gatavo 30–45 minūtes. Ik pa laikam var pārbaudīt, cik mīksta ir vista un kartupeļi. Ja kartupeļi vēl negatavi, tadžīnu patur uz plīts vēl dažas minūtes.

    "Tasty" padoms: tadžinu var likt arī cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C vai 190°C. Tad visu nāksies gatavot aptuveni stundu.

    Kad viss gatavs, māla trauku izņem no krāsns un pasniedz. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form