Foto: Shutterstock
Vistas gaļa, atspirdzinošais citrons, kartupeļi un olīvas ir klasiska tadžinas garšu kombinācija, ko gatavo marokāņi. Ja mājās māla tadžina kādu laiku stāv neizmantota, tad šī būs īstā recepte, lai interesanto virtuves rīku atsāktu izmantot.
90Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
6 vistas kājas vai šķiņķi pēc garšassāls pēc garšaspipari2 ĒKolīveļļa1 sīpols2 ķiploka daiviņas0.5 ĒKsakapāts ingvers1 TKsakapāts čili400 mlvistas buljons4 kartupeļi saujazaļās olīvas1 citrona sula2 TKtimiāns2 TKkumins2 TKkanēlis0.5 TKkurkuma1 TKpaprikas pulveris saujasakapāts koriandrs

Sagatavošana

1

Vistas kājas vai šķiņķus nosusina un apkaisa ar sāli un pipariem. Pannā uzkarsē ēdamkaroti eļļas un apcep vistu, līdz tā apbrūnināta (aptuveni 5–7 minūtes).

2

Tadžinas pamatnē liek sagrieztu sīpolu, nomizotus un ceturtdaļās sagrieztus kartupeļus, sasmalcinātus ķiplokus, ingveru, čili. Virsū liek vistas gabaliņus. Tad visu pārkaisa ar garšvielām, arī svaigo koriandru. Beigās pārlej ar citronu sulu, atlikušo eļļu un buljonu. Pārkaisa visu ar olīvām un tadžīnai uzliek vāku.

3

Tadžinu liek uz plīts un gatavo 30–45 minūtes. Ik pa laikam var pārbaudīt, cik mīksta ir vista un kartupeļi. Ja kartupeļi vēl negatavi, tadžīnu patur uz plīts vēl dažas minūtes.

"Tasty" padoms: tadžinu var likt arī cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C vai 190°C. Tad visu nāksies gatavot aptuveni stundu.

Kad viss gatavs, māla trauku izņem no krāsns un pasniedz. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!