Vistas tadžīna ar kartupeļiem un olīvām
Foto: Shutterstock
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vistas gaļa, atspirdzinošais citrons, kartupeļi un olīvas ir klasiska tadžīnas garšu kombinācija, ko gatavo marokāņi. Ja mājās māla tadžīna kādu laiku stāv neizmantota, tad šī būs īstā recepte, lai interesanto virtuves rīku atsāktu izmantot.

Vistas kājas vai šķiņķus nosusina un apkaisa ar sāli un pipariem. Pannā uzkarsē ēdamkaroti eļļas un apcep vistu, līdz tā apbrūnināta (aptuveni 5–7 minūtes).

Tadžīnas pamatnē liek sagrieztu sīpolu, nomizotus un ceturtdaļās sagrieztus kartupeļus, sasmalcinātus ķiplokus, ingveru, čili. Virsū liek vistas gabaliņus. Tad visu pārkaisa ar garšvielām, arī svaigo koriandru. Beigās pārlej ar citronu sulu, atlikušo eļļu un buljonu. Pārkaisa visu ar olīvām un tadžīnai uzliek vāku.

Tadžīnu liek uz plīts un gatavo 30–45 minūtes. Ik pa laikam var pārbaudīt, cik mīksta ir vista un kartupeļi. Ja kartupeļi vēl negatavi, tadžīnu patur uz plīts vēl dažas minūtes.

"Tasty" padoms: tadžīnu var likt arī cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C vai 190°C. Tad visu nāksies gatavot aptuveni stundu.

Kad viss gatavs, māla trauku izņem no krāsns un pasniedz. Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form