Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Īpaši pikanta un neparasta vistas zupa vjetnamiešu gaumē. Buljonu nepieciešams vairākas reizes uzkarsēt, lai tas iegūtu īpašu garšu. Pasniedz to tradicionāli – pievienojot karstajai zupai svaigas sastāvdaļas.
90Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
300 gvistas kājas900 mlvistas buljons1 ĒKzivju mērce2 stiebriņi citronzāle2 ķiploka daiviņas ingvers2 sarkanie čili100 grīsu nūdeles60 gpakčojs75 gpupiņu dīgsti saujakoriandrs saujapiparmētras1 laims

Sagatavošana

1

Vistas kājiņai nogriež ādu un uzmanīgi izgriež kaulus. Katlā lej vistas buljonu, pievieno vistas kaulus, zivju mērci, saplucinātu citronzāli, saspiestas ķiploka daiviņas, šķēlītēs sagrieztu ingveru un vienu sagrieztu čili, kam izņemtas sēkliņas. Visu vāra apmēram stundu.

2

Pēc tam katlā pievieno vistas gaļas gabaliņus un vāra aptuveni 15 minūtes. Pēc tam visas sastāvdaļas no buljona izņem ar putu karoti un atdzesē. Kad novārītā vista atdzisusi, to saplucina sīkākos gabaliņos.

3

Katlā atstāto buljonu vēlreiz uzvāra, pievieno tam rīsu nūdeles un vāra 8 minūtes. tad pievieno vistas gabaliņus un apvāra 2 minūtes. Novārīto zupas pamatu salej divās bļodiņās. Tajās pievieno pakčoju, pupiņu dīgstus, koriandra lapiņas, piparmētru lapiņas un sagrieztu svaigo čili, kam izņemtas sēkliņas. Pirms pasniegšanas zupas bļodā iespiež puslaima sulu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!