Rīsu nūdeļu un vistas zupa
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g vistas kājas
vistas kājas
900 ml
900 ml vistas buljons
vistas buljons
1 ĒK
1 ĒK zivju mērce
zivju mērce
2
2 stiebriņi citronzāle
stiebriņi citronzāle
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
4 cm
4 cm ingvers
ingvers
2
2 sarkanie čili
sarkanie čili
100 g
100 g rīsu nūdeles
rīsu nūdeles
60 g
60 g pakčojs
pakčojs
75 g
75 g pupiņu dīgsti
pupiņu dīgsti
sauja
sauja koriandrs
koriandrs
sauja
sauja piparmētras
piparmētras
1
1 laims
laims
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Īpaši pikanta un neparasta vistas zupa vjetnamiešu gaumē. Buljonu nepieciešams vairākas reizes uzkarsēt, lai tas iegūtu īpašu garšu. Pasniedz to tradicionāli – pievienojot karstajai zupai svaigas sastāvdaļas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas kājiņai nogriež ādu un uzmanīgi izgriež kaulus. Katlā lej vistas buljonu, pievieno vistas kaulus, zivju mērci, saplucinātu citronzāli, saspiestas ķiploka daiviņas, šķēlītēs sagrieztu ingveru un vienu sagrieztu čili, kam izņemtas sēkliņas. Visu vāra apmēram stundu.

    Pēc tam katlā pievieno vistas gaļas gabaliņus un vāra aptuveni 15 minūtes. Pēc tam visas sastāvdaļas no buljona izņem ar putu karoti un atdzesē. Kad novārītā vista atdzisusi, to saplucina sīkākos gabaliņos.

    Katlā atstāto buljonu vēlreiz uzvāra, pievieno tam rīsu nūdeles un vāra 8 minūtes. tad pievieno vistas gabaliņus un apvāra 2 minūtes. Novārīto zupas pamatu salej divās bļodiņās. Tajās pievieno pakčoju, pupiņu dīgstus, koriandra lapiņas, piparmētru lapiņas un sagrieztu svaigo čili, kam izņemtas sēkliņas. Pirms pasniegšanas zupas bļodā iespiež puslaima sulu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form