Rīsu nūdeļu un vistas zupa
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Īpaši pikanta un neparasta vistas zupa vjetnamiešu gaumē. Buljonu nepieciešams vairākas reizes uzkarsēt, lai tas iegūtu īpašu garšu. Pasniedz to tradicionāli – pievienojot karstajai zupai svaigas sastāvdaļas.

Vistas kājiņai nogriež ādu un uzmanīgi izgriež kaulus. Katlā lej vistas buljonu, pievieno vistas kaulus, zivju mērci, saplucinātu citronzāli, saspiestas ķiploka daiviņas, šķēlītēs sagrieztu ingveru un vienu sagrieztu čili, kam izņemtas sēkliņas. Visu vāra apmēram stundu.

Pēc tam katlā pievieno vistas gaļas gabaliņus un vāra aptuveni 15 minūtes. Pēc tam visas sastāvdaļas no buljona izņem ar putu karoti un atdzesē. Kad novārītā vista atdzisusi, to saplucina sīkākos gabaliņos.

Katlā atstāto buljonu vēlreiz uzvāra, pievieno tam rīsu nūdeles un vāra 8 minūtes. tad pievieno vistas gabaliņus un apvāra 2 minūtes. Novārīto zupas pamatu salej divās bļodiņās. Tajās pievieno pakčoju, pupiņu dīgstus, koriandra lapiņas, piparmētru lapiņas un sagrieztu svaigo čili, kam izņemtas sēkliņas. Pirms pasniegšanas zupas bļodā iespiež puslaima sulu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form