Foto: Shutterstock
Lielisks ēdiens pusdienām vai vakariņām. Siera mērce piedos vistai un šampinjoniem nelielu pikantumu un sātīgumu. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem vai rīsiem.
55Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gdažādi vistas gaļas gabaliņi (fileja, krūtiņa)30 gsviests (papildu sviests formas ietaukošanai) saujašampinjoni1 ĒKcitronu sula75 mlbaltvīns SIERA MĒRCEI:150 mlsaldais krējums3 olu dzeltenumi100 gsiers šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C, sagatavo cepamo formu, to ietaukojot. Sagriež smalkāk šampinjonus, apslacina ar citronu sulu, izmaisa un noliek malā. Sarīvē sieru.

2

Apsāla vistas gabalus un karstā pannā ar sviestu apcep brūnus no visām pusēm, apmēram 20 minūtes. Ja izmanto arī filejas, tās apcep pēdējās piecās minūtēs. Liek apceptos vistas gabaliņus cepamajā formā vienā kārtā.

3

Pannā, kurā cepās vista, apcep šampinjonus. Ja nepieciešams, pievieno papildu sviestu. Apceptos šampinjonus pārkaisa pāri vistas gabaliņiem (dažus noglabā likšanai sacepumam pa virsu). Pannā ielej baltvīnu un uzvāra, noskrāpējot un novārot gaļas piecepumus. Karsē vīnu, līdz tā apjoms samazinājies uz pusi. Noslēdz uguni un ļauj nedaudz atdzist.

4

Bļodiņā samaisa saldo krējumu ar olu dzeltenumiem, pievieno rīvēto sieru, sāli un melnos piaprus (uzmanīgi ar sāli, mērcei ir jau pievienots sāļais siers). Pēc tam iemaisa karsēto vīnu.

5

Siera mērci lej pāri vistas gabaliņiem, saliek noglabātos šampinjona gabaliņus un liek vistu karstā cepeškrāsnī, cep 20-25 minūtes, līdz siers izkusis un mērce sabiezējusi. Pasniedzot grezno sacepumu ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!