Vistas un rīsu nūdeļu zupa Taizemes gaumē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 vistas kājas
vistas kājas
2
2 stiebriņi citronzāle
stiebriņi citronzāle
30 g
30 g ingvers (plānās šķēlītēs)
ingvers (plānās šķēlītēs)
1
1 vistas buljona kubiņš
vistas buljona kubiņš
2 ĒK
2 ĒK zivju mērce
zivju mērce
1 ĒK
1 ĒK "Thai" pasta
"Thai" pasta
150 g
150 g zaļās pupiņas (var būt saldētas)
zaļās pupiņas (var būt saldētas)
4
4 sīpolloki
sīpolloki
150-200 g
150-200 g rīsu nūdeles
rīsu nūdeles
2
2 galviņas Āzijas kāposts jeb pak choi
galviņas Āzijas kāposts jeb pak choi
1
1 laims (sula un miziņa)
laims (sula un miziņa)
  • Citas zupas
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Recepte tiem, kuriem apnikušas ziemas ķirbju krēmzupas – siltas vēsmas no Taizemes. Izteikta zupa Āzijas gaumē, kurā ir gan rīsu nūdeles, gan ingvers, gan taizemiešu virtuvei tipiskā zivju mērce.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas kājiņas liek katliņā, pievieno saberztu citronzāli, ingvera šķēlītes un visu aplej ar 600 mililitriem auksta ūdens. Ļauj sākt vārīties.

    Vistu vāra 15 minūtes, līdz tā ir mīksta. Pēc tam šķidrumu nokāš kādā traukā. No katliņa izņem citronzāli un ingveru, un izmet. Tīrā katliņā vai dziļā pannā lej iegūto vistas buljonu.

    Kad buljons sācis vārīties, pievieno vēl 600 mililitrus karsta ūdens. Ieber ūdenī buljona kubiņu, pievieno zivju mērci un taizemiešu pastu.

    Kad šķidrums sāk vārīties, pievieno zaļās pupiņas, sakapātus sīpollokus un apvāra divas minūtes.

    Iepriekš novāra rīsu nūdeles. Pēc tam tās liek klāt buljonam, pievieno arī Āzijas kāposta lapas un visu sutina dažas minūtes.

    Kamēr zupa vārās, vistas gaļu saplucina nelielos kumosos. Pēc tam pievieno gaļu zupai, klāt pieberot laima miziņu un sulu.

    Zupu lej bļodiņās un garnē ar zaļumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form