Vistas un rīsu nūdeļu zupa Taizemes gaumē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Recepte tiem, kuriem apnikušas ziemas ķirbju krēmzupas – siltas vēsmas no Taizemes. Izteikta zupa Āzijas gaumē, kurā ir gan rīsu nūdeles, gan ingvers, gan taizemiešu virtuvei tipiskā zivju mērce.

Vistas kājiņas liek katliņā, pievieno saberztu citronzāli, ingvera šķēlītes un visu aplej ar 600 mililitriem auksta ūdens. Ļauj sākt vārīties.

Vistu vāra 15 minūtes, līdz tā ir mīksta. Pēc tam šķidrumu nokāš kādā traukā. No katliņa izņem citronzāli un ingveru, un izmet. Tīrā katliņā vai dziļā pannā lej iegūto vistas buljonu.

Kad buljons sācis vārīties, pievieno vēl 600 mililitrus karsta ūdens. Ieber ūdenī buljona kubiņu, pievieno zivju mērci un taizemiešu pastu.

Kad šķidrums sāk vārīties, pievieno zaļās pupiņas, sakapātus sīpollokus un apvāra divas minūtes.

Iepriekš novāra rīsu nūdeles. Pēc tam tās liek klāt buljonam, pievieno arī Āzijas kāposta lapas un visu sutina dažas minūtes.

Kamēr zupa vārās, vistas gaļu saplucina nelielos kumosos. Pēc tam pievieno gaļu zupai, klāt pieberot laima miziņu un sulu.

Zupu lej bļodiņās un garnē ar zaļumiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form