Vistas zupa ar rīsiem
Foto: Katrīna Džeksone
4.4286 7
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 l
1 l vistas buljons
vistas buljons
1
1 puravs
puravs
2
2 seleriju kāti, sagriezti plānās šķēlītēs
seleriju kāti, sagriezti plānās šķēlītēs
2
2 burkāni
burkāni
0,5 glāze
0,5 glāze rīsi
rīsi
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 tases
2 tases smalki sagriezta vārīta vistas gaļa
smalki sagriezta vārīta vistas gaļa
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
pēc garšas
pēc garšas svaigi pētersīļi
svaigi pētersīļi
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Citas zupas
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Nav universālāka un mīļāka ēdiena par vistas zupu. Katram sava versija par to, kam jābūt īstā vistas zupā, vieniem tās ir smalkās nūdeles un burkāniņi, citiem - dažādi dārzeņi, bet vēl citiem - rīsi, noteikti rīsi! Šai reizei - vistas zupas recepte ar puraviem, selerijām un, protams, rīsiem! Pārmaiņas pēc zupa top dziļā pannā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē dziļā pannā olīveļļu un pievieno notīrītus un sasmalcinātus puravus (tikai gaiši zaļo un balto daļu), nomizotus un smalki sagrieztus burkānus, plānās šķēlītēs sagrieztus seleriju kātus, un maisot apcep, līdz puravi paliek mīksti - apmēram 3-5 minūtes.

    Pievieno pannas saturam rīsus un 2 minūtes karsē, nepārtraukti maisot.

    Ielej vistas buljonu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Nogriež zemāku liesmu, uzliek vāku un apmēram 15 minūtes vāra, līdz rīsi izvārās.

    Iemaisa vistu un garšvielas, visu vēlreiz uzkarsē.

    Kad zupa ir gatava, to dekorē ar pētersīļiem un pasniedz.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form