Vistas zupa ar sēnēm, rīsiem un saldo krējumu
Foto: Shutterstock
4.0000 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g vistas gaļa
vistas gaļa
2 l
2 l ūdens (buljonam)
ūdens (buljonam)
1
1 sīpols
sīpols
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
5
5 pipari
pipari
1
1 lauru lapa
lauru lapa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1 glāze
1 glāze rīsi
rīsi
2
2 burkāni
burkāni
2
2 selerijas kāti
selerijas kāti
200 g
200 g sēnes
sēnes
3 ĒK
3 ĒK eļļa
eļļa
 
daži timiāna zariņi
daži timiāna zariņi
1 glāze
1 glāze kafijas krējums (10%)
kafijas krējums (10%)
1 sauja
1 sauja pētersīļu zaļumi
pētersīļu zaļumi
  • Gaļas zupas
  • Sēņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkārša sēņu zupa ar vistas gaļu. Var izmantot gan svaigos šampinjonus, gan vasarā gatavotos sēņu krājumus. Šajā zupā brīnišķīgi iederēsies savvaļas rīsi.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms vāra vistas buljonu. Aplej vistas gaļu ar aukstu ūdeni, strauji uzvāra. Pēc tam noputo, samazina karstumu, pievieno sīpolu, vienu ķiploka daiviņu, piparus, lauru lapu un nedaudz sāli. Uz nelielas uguns ļauj gaļai vārīties apmēram 30-45 minūtes, līdz vista ir gatava.

    Buljonu izkāš, lai atbrīvotos no garšaugiem un garšvielām. Atbrīvo gaļu no kauliem un sagriež nelielos gabaliņos.

    Kamēr vārās buljons, citā katliņā vāra rīsus, līdz tie ir gatavi. Notīra un gabaliņos sagriež burkānus un seleriju kātus. Sagriež nelielos gabaliņos sēnes, ja izmanto svaigos šampinjonus.

    Pannā sakarsē eļļu ar timiānu un atlikušo ķiploka daiviņu. Karstā eļā maisot apcep burkānus un selerijas. Apceptos dārzeņus pievieno izkāstajam buljonam un uzvāra.

    Kad buljons uzvārījies, pievieno sēnes, vistas gabaliņus un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes. Beigās pievieno rīsus, saldo krējumu un vēlreiz uzvāra, ļauj vārīties apmēram 3 minūtes. Pasniedzot apkaisa ar zaļumiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form