Vistiņa saldskābajā mērcē, ko baudīt ar nūdelēm
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
vistas fileja
vistas fileja
1 gab.
1 gab. Ķīnas saldskābā mērce ar ananasiem vai mango (burciņa)
Ķīnas saldskābā mērce ar ananasiem vai mango (burciņa)
 
rīsu nūdeles vai olu nūdeles vai rīsi vai makaroni
rīsu nūdeles vai olu nūdeles vai rīsi vai makaroni
 
olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
Ja izvēlies otru variantu, tad papildus augstāk minētajām sastāvdaļām, nepieciešamas arī šis
 
sojas mērce
sojas mērce
 
kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
 
sīpoli
sīpoli
 
medus
medus
 
sezama sēklas
sezama sēklas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šai mērcei ir divi pagatavošanas veidi. Pirmais ir gaužām vienkāršs un ļoti ātri izdarāms, otrais ir tikpat vienkāršs, tikai jāpievieno vēl papildus dažas sastāvdaļas. Abos veidos galvenā sastāvdaļa ir saldskābā mērce (vislabāk Ķīnas saldskābā mērce ar mango, bet derēs arī Ķīnas saldskābā mērce ar ananasiem. Bet, protams, ka šo mērci vari pagatavot arī pats. Recepti meklē šeit – "Ķīnas saldskābā mērce ziemas krājumiem". Piedevas izvēlies tādas, kas vislabāk garšo pašam. Izcili garšo ar rīsiem, makaroniem, olu nūdelēm, rīsu nūdelēm un visdrīzāk, ka arī ar kartupeļiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirmā recepte: Vistas fileju sagriež mazos kubiņos vai šaurās strēmelītēs un sakarsētā pannā strauji apcep.

    Pēc laika pievieno mērci. Kārtīgi izsilda, līdz mērce sāk mazliet sabiezēt.

    Katliņā ar vārošu ūdeni ber nūdeles un vāra, vadoties pēc ražotāja norādēm uz iepakojuma.

    Nūdeles nokāš un pasniedz kopā ar vistas mērci (var sajaukt visu kopā vai mērci uzliet uz piedevām).

    Otrā recepte: Vistu sagriež gabaliņos, iemarinē sojas mērcē (atstāj uz 20-30 minūtēm ievilkties).

    Uz šķīvja uzber kukurūzas cieti un iemarinēto vistas fileju apviļā cietē.

    Filejas gabaliņus fritē eļļā.

    Liek vārīties izvēlētās piedevas.

    Pagatavo mērci: uz pannas vai katlā nelielā daudzumā eļļas apcep sīpolus uz lielas liesmas, pēc laika pievieno saldskābo mērci, klāt piejaucot medu (aptuveni vienu ēdamkaroti. Nevajag pārspīlēt ar medu!). Maisot karsē 2-3 minūtes, līdz mērce burbuļo.

    Liek klāt fritētos vistas gaļas gabaliņus, apmaisa un nogriež liesmu. Un viss!

    Gatavo mērci pārkaisa ar sezama sēkliņām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.