Vistu akniņu salāti ar grauzdiņiem un sinepju–apelsīnu mērci
Foto: Shutterstock
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
200 g
200 g vistu akniņas
vistu akniņas
2 šķēles
2 šķēles baltmaize
baltmaize
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas timiāns
timiāns
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
2 saujas
2 saujas baby spināti
baby spināti
Dekorēšanai:
 
granātābola sēkliņas
granātābola sēkliņas
Mērcei
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
4 ĒK
4 ĒK apelsīnu sula
apelsīnu sula
1 ĒK
1 ĒK baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
1/2 TK
1/2 TK medus
medus
1 ĒK
1 ĒK Franču sinepes
Franču sinepes
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Dažādi salāti
  • Gaļas salāti
  • Karstie salāti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ļoti vienkārši, bet īpaši gardi vistu akniņu salāti ar aromātisku sinepju–apelsīnu mērci. Šos salātus vari papildināt arī ar sulīgiem augļiem – vīnogām un apelsīna šķēlītēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Spinātus noskalo un nosusina. Granātābolam atdala sēkliņas. Maizi sagriež kubiņos.

    Pannā izkausē sviestu, apcep tajā baltmaizes kubiņus, līdz tie ir viegli zeltaini. Izber grauzdiņus no pannas.

    Akniņās noskalo, atbrīvo tās no plēvēm un cīpslām, tad atdala vienu no otras un nosusina. Pannā uzkarsē eļļu, akniņām pievieno sāli, piparus, timiānu, apmaisa un cep pāris minūtes no katras puses, līdz tās ir gatavas (viducītim ir jābūt viegli sārtam).

    Gatavo mērci. Bļodiņā liek visas sastāvdaļas un maisa, līdz iegūst viendabīgas konsistences mērci.

    Lielā, lēzenā šķīvī liek spinātus, tad izkārto akniņas, pārlej ar mērci, pārkaisa ar grauzdiņiem un granātābolu sēkliņām un pasniedz.

    Padoms: šos salātus var papildināt ar uz pusēm sagrieztām vīnogām un apelsīnu šķēlītēm.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form