Vistu aknu pastēte ar āboliem, timiānu un ingveru
Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Pavisam vienkārši pagatavojama vistu aknu pastēte svētku galda, kas neliks taviem viesiem vilties: ābola skābumiņš, timiāna rūgtenās notis un ingvera spirgtais aromāts veido filigrānu garšu saspēli. Uz grauzdētas maizes šķēles šī delikatese garšos tiešām izcili!

Vistu aknām atdala cīpslas. Ābolu nomizo, izņem serdi, sagriež daiviņās. Ķiplokus nomizo, vienu sarīvē uz smalkās rīves.

Katliņā izkausē sviestu, pievieno ābolu gabaliņus, timiānu, trīs nesmalcinātas ķiploka daivas un apcep 1-2 minūtes. Tad pievieno akniņas un, ik pa laikam apmaisot, cep 4-5 minūtes, līdz tās apsautējušās.

Katliņam uzliek vāku un sautē visu uz nelielas liesmas 15 minūtes.

Vistu aknu pastēte ar āboliem, timiānu un ingveru
Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Nogriež liesmu, pievieno rīvēto ķiploku, ingveru, sāli, piparus, saldo krējumu un samaisa.

Sablendē visu, līdz iegūta viendabīgas konsistences pastēte.

Liek pastēti trauciņos, dekorē ar dzērveņu šķēlītēm, svaiga timiāna lapiņām vai citiem zaļumiem, liek ledusskapī atdzist.

Pasniedz ar grauzdētas maizes šķēlēm.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form