Vistu šķiņķu šašliks klasiskā etiķa marinādē
Foto: DELFI
3.6275 51
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2.5 kg
2.5 kg atkauloti vistu šķiņķi
atkauloti vistu šķiņķi
4–5
4–5 sīpoli
sīpoli
Marinādei
0.5 l
0.5 l ūdens
ūdens
0.5 l
0.5 l 9% etiķis
9% etiķis
3 ĒK
3 ĒK sāls
sāls
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK "Anniņas" garšviela bez sāls
"Anniņas" garšviela bez sāls
1 ĒK
1 ĒK karija pulveris
karija pulveris
2–4
2–4 lauru lapas
lauru lapas
3-4
3-4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
5-8
5-8 melnie pipari
melnie pipari
sauja
sauja dilles
dilles
1
1 citrons
citrons
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Zeltaini, sulīgi un aromātiski šašlika gabaliņi ar patīkami skābenu etiķa pēcgaršu ir īsta bērnības vasaru klasika. Tā ir garša, ko daudzi cenšas "reanimēt", mēģinot eksperimentālā ceļā piemeklēt pareizās sastāvdaļu proporcijas. "Facebook" domubiedru grupas "Mēs gatavojam!" dalībnieks Mārtiņš iesaka no vecākiem aizgūto, pārbaudīto marinādes recepti papildināt ar karija pulveri un sauso dārzeņu maisījumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nopērk visskaistākos atkaulotos vistu šķiņķīšus. Atdala lieko – nogriež taukus no malām, kā arī lielās ādas, kuras karājas gar malām, lai pievilcīgāk izskatās un, protams, vieglāk salikt uz restes vai durt uz iesma.

    Vistu šķiņķu šašliks klasiskā etiķa marinādē
    Foto: DELFI

    Gaļu griež tāda lieluma gabaliņos, ka tos var satvert plaukstā (no viena šķiņķa sanāk 2–3 gabali). Sīpolus nomizo, sagriež ripiņās.

    Bļodā kārtām liek gaļu, sīpolus, gaļu, tad atkal sīpolus, kamēr visas sastāvdaļas beigušās.

    Gatavo marinādi. Samaisa visas sastāvdaļas, līdz sāls un cukurs ir izšķīdis. Pievieno ripiņās sagrieztu citronu.

    Padoms: ja vēlies, lai etiķotā šašlika garša ir klasiska, gluži kā bērnībā, nepievieno marinādei karija pulveri un "Anniņas" garšvielu maisījumu.

    Vistu šķiņķu šašliks klasiskā etiķa marinādē
    Foto: DELFI

    Gaļu pārlej ar marinādi un marinē vismaz pāris stundas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form