Vistu šķiņķu šašliks klasiskā etiķa marinādē
Foto: DELFI
3.5926 27
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Zeltaini, sulīgi un aromātiski šašlika gabaliņi ar patīkami skābenu etiķa pēcgaršu ir īsta bērnības vasaru klasika. Tā ir garša, ko daudzi cenšas "reanimēt", mēģinot eksperimentālā ceļā piemeklēt pareizās sastāvdaļu proporcijas. "Facebook" domubiedru grupas "Mēs gatavojam!" dalībnieks Mārtiņš iesaka no vecākiem aizgūto, pārbaudīto marinādes recepti papildināt ar karija pulveri un sauso dārzeņu maisījumu.

Nopērk visskaistākos atkaulotos vistu šķiņķīšus. Atdala lieko – nogriež taukus no malām, kā arī lielās ādas, kuras karājas gar malām, lai pievilcīgāk izskatās un, protams, vieglāk salikt uz restes vai durt uz iesma.

Vistu šķiņķu šašliks klasiskā etiķa marinādē
Foto: DELFI

Gaļu griež tāda lieluma gabaliņos, ka tos var satvert plaukstā (no viena šķiņķa sanāk 2–3 gabali). Sīpolus nomizo, sagriež ripiņās.

Bļodā kārtām liek gaļu, sīpolus, gaļu, tad atkal sīpolus, kamēr visas sastāvdaļas beigušās.

Gatavo marinādi. Samaisa visas sastāvdaļas, līdz sāls un cukurs ir izšķīdis. Pievieno ripiņās sagrieztu citronu.

Padoms: ja vēlies, lai etiķotā šašlika garša ir klasiska, gluži kā bērnībā, nepievieno marinādei karija pulveri un "Anniņas" garšvielu maisījumu.

Vistu šķiņķu šašliks klasiskā etiķa marinādē
Foto: DELFI

Gaļu pārlej ar marinādi un marinē vismaz pāris stundas.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form