Foto: Shutterstock

Augustā man bija tas gods un iespēja tikties ar slavenu izraēliešu šefpavāru un dietologu Ošeru Eidelmanu, kurš Latvijā viesojās, pateicoties Jūrmalas festivālam "Alfresco". Mūsu sarunas gaitā Ošers pagatavoja šo dievīgo desertu, kurš savā maigumā iekaros ikvienas sievietes sirdi. Tiesa, savas versijas noslēpumu virtuves lielmeistars man neatklāja, tādēļ atļaušos jums pastāstīt savu recepti, kā to pagatavot.

Būtībā malabi ļoti atgādina kādu citu desertu – blanmanžu. Starp citu, krievu literatūrā otrais tiek pieminēts itin bieži un simbolizē greznību un smalku dzīvi.

Tomēr atgriezīsimies pie malabi. Tradicionāli turku un sīriešu ebreji šo mutē kūstošo desertu gatavo sestdienās. Vieni to pasniedz ar sīrupu, citi – ar pistācijām. Bet var arī atmest sīkumainību un pasniegt kopā – to nav iespējams sabojāt.

Pagatavošana

Glāzē piena iemaisa kukurūzas cieti. Maisa, līdz visi kunkulīši izšķīduši.

Katliņā lej atlikušo pienu, saldo krējumu, pievieno apelsīnu esenci un cukuru. Visu uzvāra, tad, nemitīgi maisot ar putojamo slotiņu, pievieno pienā izšķīdināto cieti. Uz lēnas uguns visu karsē, līdz masa sabiezē – gluži, kā gatavojot vārīto krēmu.

Noņem katliņu no plīts un salej krēmu deserta trauciņos. Visu atdzesē un tad liek ledusskapī uz 5-7 stundām.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pistāciju riekstiem, kas sajaukti ar kokosu skaidiņām. Pēc garšas pievieno rožu sīrupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!