Zaļā dārzeņu aukstā zupa ar garnelēm
Foto: Oļesja Gabora
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 l
1 l salātu kefīrs "Baltais"
salātu kefīrs "Baltais"
3
3 avokado, nogatavināti
avokado, nogatavināti
300 g
300 g gurķi
gurķi
200 g
200 g redīsi
redīsi
2
2 sarkanie sīpoli
sarkanie sīpoli
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 citrons, izspiesta sula
citrons, izspiesta sula
pēc garšas
pēc garšas zaļumi
zaļumi
10
10 vārītas paipalu olas
vārītas paipalu olas
300
300 garneles pasniegšanai
garneles pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Aukstās zupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Svaigas vēsmas auksto zupu modē. Kraukšķīgi gurķi un redīsi, krēmīgi avokado gabaliņi, aromātiski dārza zaļumi un kāda ķiploka daiviņa pikantumam – visi šie labumi kombinācijā ar kefīru veido lielisku garšu saspēli. Pilnai laimei – zupu pasniedz ar vārītām vai apceptām garnelēm un paipalu olu pusītēm. Recepti iesaka mūsu lasītāja Oļesja Gabora.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus un redīsus sarīvē uz dārzeņu rīves katliņā, kurā tiks gatavota aukstā zupa.

    Virtuves kombainā sakapā avokado, zaļumus, ķiplokus, sīpolus kopā ar citronu sulu (masa izskatās pēc gvakamoles), liek katlā pie rīvētiem dārzeņiem.

    Pievieno sāli, piparus un kefīru.

    Zupas biezumu kontrolē ar ūdeni, ja zupa šķiet pārāk bieza, to var atšķaidīt ar dzeramo ūdeni vai vārītu un atdzesētu ūdeni.

    Visu sajauc un pagaršo, vai pietiek garšvielu. Ja nē, piekoriģē pēc garšas un liek ledusskapī atdzist.

    Kamēr zupa ledusskapī, sagatavo garneles (svaigas vai saldētas). Tās vāra vai pāris minūtes apcep, iepriekš attīrot no čaulām.

    Vārītas paipalu oliņas pārgriež uz pusēm.

    Lej auksto zupu bļodās, rotā ar garnelēm, paipalu olu pusītēm, zaļumiem un ēd nost!

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form