Ārkārtīgi izskatīga un garda svaigā bezgrēka kūka, kas gatavota no avokado. Īpaši patiks dāmām, kas piedomā pie katra apēstā kūkas gabaliņa.
300Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
PAMATNEI:300 gmandeles300 gdateles0.5 citrona sula PILDĪJUMAM:6 mīksti, vidēja lieluma avokado4 ĒKkokosriekstu eļļa6 laimu sula pēc garšaskļavu sīrups zemenes vai citas ogas dekorēšanai

Sagatavošana

1

Gatavo pamatni. Mandeles un dateles sablenderē, līdz izveidojas lipīga (ķepīga) masa. Mandeles nevajag samalt miltos, vajag lai tās ir dažādos, mazākos gabalos, lai ir intensīvāka riekstu garša.

2

Masai pievieno citronu sulu un visu samīca kopā. Ja dateles ir gadījušās sausākas vai nepietiekami saldas, var pievienot kļavu sīrupu – tas nodrošinās, ka pamatne stingri turēsies kopā. Kūkas formā izklāj cepampapīru un izklāj masu, to kārtīgi piespiežot pie pamatnes. Ieliek ledusskapī, lai pamatne kārtīgi sacietētu.

3

Pildījumam vokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un ar karoti izņem augli no mizas, pievieno kokosriekstu eļļu, izspiež laima sulu un pievieno nedaudz kļavu sīrupu. Visu sablenderē un pārliecinās, vai garša un saldums ir pietiekošs, ja nē – pievieno vēl kļavu sīrupu un pierīvē mazliet laima miziņu. Visu sablenderē un lej kūkas formā uz pamatnes. Izlīdzina masu formā un liek ledusskapī, lai sacietē.

4

Kūka būtu jātur ledusskapī vismaz 4 stundas, lai tā kļūtu cieta, bet ja tā ir jāpasniedz ātrāk, var mazliet blēdīties un pievienot želatīnu vai kūku ielikt saldētavā.

5

Kad kūka sacietējusi, to izdekorē ar ogām. Kūka ir svaiga un sātīga, bet tajā nav ne miņas no sliktajiem taukiem.

Iesūtīja: Elise

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!