Svaigēdāju kūka no avokado
Foto: Elise
4.0000 10
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Ārkārtīgi izskatīga un garda svaigā bezgrēka kūka, kas gatavota no avokado. Īpaši patiks dāmām, kas piedomā pie katra apēstā kūkas gabaliņa.

Gatavo pamatni. Mandeles un dateles sablenderē, līdz izveidojas lipīga (ķepīga) masa. Mandeles nevajag samalt miltos, vajag lai tās ir dažādos, mazākos gabalos, lai ir intensīvāka riekstu garša.

Masai pievieno citronu sulu un visu samīca kopā. Ja dateles ir gadījušās sausākas vai nepietiekami saldas, var pievienot kļavu sīrupu – tas nodrošinās, ka pamatne stingri turēsies kopā. Kūkas formā izklāj cepampapīru un izklāj masu, to kārtīgi piespiežot pie pamatnes. Ieliek ledusskapī, lai pamatne kārtīgi sacietētu.

Pildījumam vokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un ar karoti izņem augli no mizas, pievieno kokosriekstu eļļu, izspiež laima sulu un pievieno nedaudz kļavu sīrupu. Visu sablenderē un pārliecinās, vai garša un saldums ir pietiekošs, ja nē – pievieno vēl kļavu sīrupu un pierīvē mazliet laima miziņu. Visu sablenderē un lej kūkas formā uz pamatnes. Izlīdzina masu formā un liek ledusskapī, lai sacietē.

Kūka būtu jātur ledusskapī vismaz 4 stundas, lai tā kļūtu cieta, bet ja tā ir jāpasniedz ātrāk, var mazliet blēdīties un pievienot želatīnu vai kūku ielikt saldētavā.

Zaļā un svaigā avokado kūka
Foto: Elise

Kad kūka sacietējusi, to izdekorē ar ogām. Kūka ir svaiga un sātīga, bet tajā nav ne miņas no sliktajiem taukiem.

Iesūtīja: Elise

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form