Foto: Shutterstock
Pasludinām šo par pavasara smūtiju, lai gan tajā ir ziemas un vasaras augļu sajaukums. Apelsīni, kas noteikti vairāk ir ziemas auglis, mango, kas savukārt asociējas ar vasaru un banāni, kas ir iecienīti visās sezonās. Tomēr tas, kas patiešām padara šo smūtiju tik īpašu, ir piparmētras un baziliks, kas piešķir neticami svaigu garšu.

Ja neesi liels piparmētru cienītājs kokteiļos, sāc lēnām un ar laiku palielini piparmētru daudzumu. Garantējam, ka tev tas iegaršosies! Gan piparmētrām, gan bazilikam piemīt antibakteriālas un pretiekaisuma īpašības, kas nozīmē, ka tie palīdz mūsu organismam cīnīties ar dažādām slimībām. Tātad tie burtiski pārvērš smūtijus par garšīgām zālēm. Viena krūzīte bazilika satur gandrīz 100% no dienā vajadzīgā K vitamīna devas, kas ir vitāli svarīga veseliem kauliem un asins recēšanai.

Šī pavasara smūtija saldums nāk no banāna un mango. Banāni ir viens no labākajiem kālija avotiem, kas ir ļoti svarīgi veselīgai sirdij un regulētam asinsspiedienam. Mango nāk ar krietnu daudzumu A vitamīna, kas ir svarīgs veselīgai redzei. Vari izmantot arī saldētus mango, ja tie ir sadalīti porcijās un darbojas kā ledus gabaliņi, taču, bez šaubām, vari izmantot arī svaigus mango.

Lai iegūtu papildu krēmīgumu, iesakām smūtijiem pievienot nedaudz avokado.
10Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
120 mlsvaigi spiesta apelsīnu sula120 mlūdens1 saujaspināti1 saujapiparmētru lapiņas1 saujabazilika lapiņas100 gmango (saldēts)1 gab.banāns gab.gurķis gab.avokado

Sagatavošana

1

Izspied apelsīnu sulu. Pārgriez avokado uz pusēm, izņem kauliņu un ar karoti izgreb mīksto daļu.

2

Nomazgā spinātus, piparmētru lapiņas un baziliku.

3

Nomizo banānu.

4

Pārgriez gurķi uz pusēm un pusi no tā sagriez kumosa lieluma gabaliņos.

5

Visas sastāvdaļas liec blenderī un sablendē līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno vēl ūdeni vai apelsīna sulu, ja smūtijs tev šķiet pārāk krēmīgs.

6

Pasniegšana: ielej glāzēs vai izbaudi to kā smūtija bļodu, kas papildināta ar iecienītākajiem piedevām.

Recepti aizguvām no portāla "Heavenlynnhealthy.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!