Lasi iespējams pagatavot ne tikai izcili gardi, bet arī veselīgi. Veselīgs un sabalansēts ēdiens ir viens no nosacījumiem, lai nodzīvotu garu un piepildītu mūžu, saglabājot možu garu arī sirmā vecumā, ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs Džeimijs Olivers.

Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izvāri rīsus saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma, nosusini tos. Tad izdari laša ādā 1 cm dziļus iegriezumus 2 cm intervālā un liec cepamtraukā. Apkaisi ar jūras sāli, melnajiem pipariem un zaļās tējas paciņas saturu. Pēc tam ieberzē ar sezama eļļu, lai tā nokļūtu iegriezumu vietās. Nomizo un sagriez šķēlītēs ķiploka daiviņu, tad ieliec tās katrā no iegriezumiem. Cep 25 minūtes.

Sagatavo dārzeņus, sagriežot tos mazos gabaliņos vai šķēlēs. Nogriez mango malas, tad tās nomizo, sagriez šķēlēs un liec traukā ar dārzeņiem. No mango centra izspied visu sulu atsevišķā traukā, tad iespied laima sulu un pievieno sojas mērci. No čili izņem sēklas, sagriez to un samaisi kopā ar dārzeņiem un mango.

Nomizo un sagriez gabaliņos ingveru un ieliec to pannā uz vidējas liesmas kopā ar vienu tējkaroti sezama eļļas un sezama sēklu. Cep 2 minūtes, regulāri apmaisot, kamēr gabaliņi kļūst kraukšķīgi, tad pievieno rīsus, un pievieno garšvielas pēc garšas. Pārkaisi dārzeņus ar kressalātiem un pasniedz kopā ar lasi un rīsiem.

Lai uzzinātu, kā pagatavot vēl citus gardus ēdienus, kas veicina ilgu un pilnasinīgu dzīvi, skaties šovu "Džeimija supermaltītes" televīzijas kanālā "FOX Life" svētdienās, plkst. 12.00, sākot no 27.marta!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!