Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Zaļās pupiņas un brokoļi, kuriem pa virsu apbērts gards šķiņķītis - veselīga un burvīga maltīte, neskatoties uz nelielo gaļas devu. Sanāks burvīgas pusdienas vai vakariņu sākums.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 gbrokoļi300 gzaļās pupiņas70 gprošuto šķiņķis5 ĒKolīveļļa2 šalotes sīpoli2 TKDižonas sinepes1.5 ĒKbalzamiko etiķis

Sagatavošana

1

Lielā katliņā uzvāra ūdeni. Pēc tam verdošajā ūdenī liek brokoļu galviņas un vāra aptuveni divas līdz trīs minūtes.

2

Kad brokoļi gatavi, tos ņem laukā no katliņa, un noskalo zem vēsa ūdens strūklas. Brokoļus nosusina.

3

Pēc tam uzkarsē pannu, un kad tā karsta, liek tajā saplaisātus prošuto šķiņķa gabaliņus. Šķiņķi veikli apcep (2 min), līdz tā gabaliņi kļuvuši kraukšķīgi. Ņem laukā no pannas un ieliek traukā.

4

Kad tas izdarīts, pannā liek olīveļļu (1 ĒK) un ber sakapātus šalotes sīpolu gabaliņus. Cep aptuveni piecas minūtes, līdz sīpoli kļuvuši zeltaini un kraukšķīgi.

5

Lielā bļodā sajauc sinepes, balzamiko etiķi un atlikušo olīveļļu, lai sagatavotu mērci.

6

Pēc tam pa virsu ber novārītos brokoļus, un viegli apvārta mērcē. Brokoļus kārto uz šķīvjiem.

7

Pievieno pupiņu pākstis, kuras arī apslaksta ar mērci, un liek pa virsu brokoļiem.

8

Brokoļus un pupiņas, kas izkārtoti uz šķīvjiem, apkaisa ar prošuto šķiņķa gabaliņiem, apceptajiem sīpoliem un atlikušo mērci.

9

Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!